Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Přednáška o Metropolitním plánu - novém územním plánu hl. m. Prahy

Datum:23. 05. 18
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: poznání|centra

Přednáška o Metropolitním plánu - novém územním plánu hl. m. Prahy

Pokračování série večerních přednášek pro veřejnost, které se pravidelně konaly od podzimu 2017.
Zástupci zpracovatelského týmu představují aktuální stav prací na plánu, vysvětlují dosavadní vývoj příprav a seznamují s hlavními tezemi plánu. Součástí je i vysvětlení metodiky plánu a návod, jak plán číst.

Společně s přednáškou si můžete prohlédnout i vystavovaný návrh Metropolitního plánu.

Co je to Metropolitní plán?

Metropolitní plán navrhuje pravidla rozvoje Prahy na příštích patnáct až dvacet let. Nový územní plán vzniká od roku 2012 a platit by měl nejpozději od roku 2023. Od 27. června budou mít občané, městské části i další instituce mít v souladu s požadavkem stavebního zákona 30 dní na podání připomínek.

Mezi hlavní cíle Metropolitního plánu patří zamezit rozšiřování zástavby do krajiny na periferii města. Namísto toho prosazuje, aby se nové budovy stavěly v transformačních územích – na místě starých továren či již nepoužívaných nádraží. Plán též navrhuje nové pojetí výškové regulace. Výškové budovy tak již nebudou moci vznikat jako nahodilé solitéry. Plán navrhuje umožnit stavbu výškových budov jen v několika vybraných oblastech.

Registrace nutná.

CAMP – Centrum archi...
Tel:
Vyšehradská 51
Praha 2
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: