Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
května

Zahájení letní turistické sezóny na Pražském hradě

Pražský hrad

zpět na výpis akcí
 

Pražský hrad poprvé zpřístupní Starý i Nový královský palác zároveň.

Datum:12. 05. 18
Cena:Zdarma
Čas:09:00 - 18:00
Kategorie: poznání|památky

Při zahájení sezóny 12. května bude možné tradičně zdarma vidět návštěvnické objekty; k tomu letos Hrad k 100. výročí republiky výjimečně přidá i reprezentační prostory, výstavy a stálé expozice.

 Nejen Starý královský palác a všechny další návštěvnické objekty, ale i reprezentační prostory v Novém královském paláci budou na Pražském hradě otevřeny v rámci symbolického zahájení letní turistické sezóny dne 12. května 2018. Kromě toho budou volně přístupné výstavy uspořádané k 100. výročí založení ČSR, na III. nádvoří se uskuteční festival dechových hudeb a v Jelením příkopu bude připraven program pro děti.

V rámci symbolického zahájení sezóny bude tradičně možné od 9.00 do 18.00 zdarma navštívit všechny návštěvnické objekty - kromě zmíněného Starého královského paláce s Vladislavským sálem to bude například katedrála sv. Víta, bazilika sv. Jiří a Zlatá ulička se stálou expozicí.

 Souběžně budou otevřeny reprezentační prostory v prvním patře Nového královského paláce, do nichž se bude vstupovat majestátní Sloupovou síní vybudovanou podle návrhu J. Plečnika.

Od 9.00 do 18.00 budou také otevřeny krátkodobé výstavy  - Labyrintem dějin českých zemí v Císařské konírně, Doteky státnosti v Jízdárně, Obnova Pražského hradu v Tereziánském křídle a O výstavě Josipa Plečnika 1996 v prostoru pod vyhlídkou v jižních zahradách.

 Festival dechových hudeb bude po celý den probíhat na pódiu na III. nádvoří, v Jelením příkopu se mohou děti těšit na ukázky výcviku dravých ptáků.

Pražský hrad
Tel: 224 372 201
Pražský hrad
Praha 1, 119 08
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: