Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
02
května

Otevíráme kulturou!

Přístav 18600

zpět na výpis akcí
 

Přijďte si odpočinout k řece.

Datum:02. 05. 18
Čas:18:00 - 21:00
Kategorie: kultura| zábava| gastro|

Ve Špindlu se sice ještě lyžuje, ale my - pražáci - hory nepotřebujeme. Bratři v tricku zřídí svou půjčovnu běžek přímo v srdci Karlína, tedy v Přístavu 18600. Od 18 hodin. Bude následovat divadelní představení pro a o milovnících bílé stopy. Kdo má sněhu už plé zuby, počká si na vystoupení kapely Mantaban od 19:30.

Více info o vystupujících:

Bratři v tricku: Běžkařská Odysea
Výlet je závodem, jehož hlavní cena je zážitek. V tomto ohledu jsou tito muži nejlepšími závodníky z nejlepších – skuteční šampióni. Dokonce větší, než si sami myslí. Dva běžkaři ztraceni v mapě i v ročním období, bok po boku a však v jedné stopě podstupují běžkařskou odyseou – bludnou pouť s nejasným koncem i průběhem! Hole vzhůru, vosk na knír, čaj na kuráž a krok sun krok!

Představení „Běžkařská odysea“ čerpá z letitých zkušeností Bratrů v tricku na poli pouličního divadla. Tradičně silnou doménou souboru je sebeironie, žonglování, předmětová manipulace, střídmá akrobacie a laskavý humor. Diváci budou psychicky i fyzicky vtaženi do děje ať se děje co se děje. Žádná stopa? Nevadí, tohle představení není žádná klasika!

Mantaban
Jiří Hodina (housle, zpěv), Petr Kalfus (soprán saxofon, altový klarinet) a Jan Jirucha (pozoun), protagonisté Mantabanu, chtějí především propůjčit tradiční české a moravské lidové hudbě nový zvuk a uměleckými prostředky ji zabydlet v dnešku. Písňovému folkloru dob minulých i vlastním skladbám vdechují svojí interpretací a soudobým aranžmá nový život a staví tak mosty mezi minulostí a současností, mezi tradičním a moderním.

Na počátku byly formace Jiřího Hodiny a jeho hudebních přátel, které přizýval k občasné, nebo i dlouhodobé spolupráci (Jiří Stivín, Jan Mikušek, Martin Kaplan, Marek Špelina, Hana Vyšínská, Tadeáš Mesany, Josef Žák a další). Tyto „hudební dílny“ byly vyústěním desetiletého hraní předchozí skupiny Marcipán (nominace na žánrovou cenu Anděl 2003 v kategorii World Music). Pokud přijmeme tvrzení, že ústní tradice znamená předávání „od úst k uším“, tak naším záměrem je snaha znovu porozumět textům s ohledem na současnost, usilovat o aktuální zvuk a tím obnovit jejich naslouchání. To je Mantaban.

Přístav 18600
Tel: 602 306 123
Rohanský ostrov
18600
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: