Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

Přístav 18600

Praha, Za Karlínským přístavem, 18600

zpět na výpis
Tip
 
Přístav 18600

Životní prostor.

Telefon:602 306 123
Kategorie: kultura|zábava|

Přístav 18600 vytváří ve městě další kulturní bod, místo pod širým nebem, kde lze trávit volný čas. Nevyužitý a neudržovaný pozemek na břehu Vltavy v místech bývalé vlakové zastávky "Karlín - přístav", postupně vybavujeme zázemím pro pořádání kulturních akcí a aktivní i pasivní odpočinek. Karlínu tak nabízíme další zelenou plochu a připojujeme dříve přístavní čtvrť opět k řece. 
Bar MAJÁK
Během sezony (cca konec dubna až konec září) je v Přístavu otevřen venkovní bar, ve kterém se můžete občerstvit. Bar je vestavěn do lodního kontejneru, otevírá každý den v 12 hodin a zavírá v 23 hodin. V baru nabízíme jedinečné Karlínské pivo Křižík 11°, domácí i lahvové limonády, kávu a mnoho dalšího. Jméno MAJÁK získal díky našemu největšímu podporovateli kampaně na HitHit Josefu Syslovi. Místo aby ho pojmenoval po sobě, jak jsme nabízeli, nechal o jménu hlasovat návštěvníky Přístavu na facebooku. Respect!

Pracovna v parku
V sezoně 2016 se k naší velké radosti do Přístavu přesunul skvělý projekt Pracovna v parku. A k naší další radosti tu zůstává i v sezoně 2017. Přístav je vybaven vlastním WiFi, ale pracovna je jen jedna, a proto jsme jí vyčlenili místo trochu stranou okolního ruchu, přímo nad řekou. Využijte naší kancelář pod širým nebem.

Křižník, ponorka, maják
V roce 2015 vznikly v Přístavu tři skulptury, jejichž autorem je architekt Josef Kubát. Stavby z betonových skruží vypadají jako plavidla, která uvízla v písku na mělčině. Připomínají, že historie Karlína je nerozlučně spjata s lodní dopravou – a jsou tak bytelné, že unesou i neustálou přítomnost dětí, které je přirozeně vzaly za vlastní.

Ztracený nábytek
Ztracený nábytek přinesli do Přístavu 18600 architekti Pavel Nový a Vít Svoboda z 0.5 studio.

Koncept stojí na jednoduchém výrobním postupu: Místo složitého šalování vykopat v zemi díru ve tvaru stolu či lavice, vyarmovat, nalít beton, vyčkat – a po ztvrdnutí vyzvednout stůl ze země. Na výrobě stolů se podíleli nejen sami architekti, ale také řada lidí, kteří se ozvali na naši výzvu a přišli nám se stavbou pomoci.

Pec na 20 chlebů
Když po sezoně 2015 hledala holešovická Prazelenina nové působiště, musela někam přesunout pec, v níž místní kultivátoři kvásku pravidelně pekli svůj chléb. Deset tun betonu se z rozhodnutí prazeleniňanů přesunulo přes řeku do Přístavu, kde od té doby slouží k občasnému pečení chleba a příležitostnému pečení či ohřívání jiných pokrmů.

Ovoce v Přístavu
Díky podpoře několika hithiťanů jsme obohatili přírodu v Přístavu o 6 ovocných stromů (hrušně, švestky, jabloně) a několik rybízových a angreštových keřů. Chvíli to potrvá, ale za pár let bude díky tomu možné si něco v létě utrhnout ze stromu a rovnou sníst.

Za Karlínským přístavem
Praha, 18600
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: