Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
25
ledna

Eurokarneval a 25. festival Guggemusik souborů 2018

Or-fea

zpět na výpis akcí
 

Po 7 letech do našeho hlavního města opět zavítají hudební masopustní skupiny, tzv. Guggemusik soubory, skupiny masek a šašků (Narrengruppen).

Začátek:25. 01. 18
Konec:27. 01. 18
Cena:Zdarma
Čas:15:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty

 Po 7 letech do našeho hlavního města opět zavítají hudební masopustní skupiny, tzv. Guggemusik soubory, skupiny masek a šašků (Narrengruppen), které mají tradici především v německy mluvících zemích, a krásné kostýmované taneční soubory z Itálie. Festival se koná každý rok v jiném evropském městě. V minulých letech to byla např. Paříž, Řím, Berlín, Salcburk, Verona či Benátky. Praha festival hostila poprvé v roce 2001, a natolik si získala srdce účastníků karnevalu, že se sem rádi a v hojném počtu vracejí. 


Celkem dorazí do Prahy téměř 1200 hudebníků, tanečníků, bláznů a šašků! Obyvatelé Prahy i její návštěvníci budou mít opět neopakovatelnou příležitost obdivovat nádherné a často velmi kuriózní a originální kostýmy, tančit v karnevalovém rytmu a bavit se s účastníky po celé 3 dny. Ačkoli se jedná o zimní masopust středoevropské tradice, svoji atmosférou a temperamentem se vyrovná letním karnevalům jihoamerického stylu. 

Soubory se představí na vystoupeních na Náměstí Republiky a Alšově nábřeží (U Rudolfina) a dalších místech v centru Prahy od čtvrtka 25.1. do soboty 27.1. Zároveň je bude možné spatřit během dne i ve večerních hodinách v některých pražských restauracích a pivnicích, kam se budou chodit zahřát a samozřejmě také hrát a tančit.
Vyvrcholením festivalu a jeho nejpůsobivější částí bude průvod všech souborů Prahou v sobotu 27.1. od 14,00 hod. Ve 13:00 se všichni účastníci shromáždí na Hradčanském náměstí, odkud se vydají tzv. Královskou cestou na Staré Město (z Hradčanského náměstí Nerudovou ulicí přes Malostranské náměstí, Karlův most a Staroměstské náměstí na Můstek), kde v 16,00 hod. vypukne společné hraní a tančení všech zúčastněných souborů. Zazní mimo jiné také hit století a nejslavnější česká polka „Škoda lásky“. Po společném koncertě bude možné si na Staroměstském náměstí ještě se soubory karnevalově zařádit.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: