Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
listopadu

Srdce na playe aneb Jak se dostal Heardt na Burning man

NoD - Experimentální prostor

zpět na výpis akcí
 

Jaké to je stavět železné srdce uprostřed pouště? Pojďte se seznámit s týmem stojícím za projektem Heardt

Datum:26. 11. 17
Čas:19:30 - 23:30
Kategorie: kultura| poznání|ostatní

 Budeme si povídat o životě na poušti, jaké je plánovat projekt přes oceán a jak se z toho nepo*rat.

Projekt HEARDT se skládá ze speciálně upraveného vysoce interaktivního piana, které je obklopené čtyřmetrovou konstrukcí ve tvaru lidského srdce. Právě v něm se setkává hudba se světlem, a to díky návštěvníkům a jejich vlastnoruční hře. Stisknutím klávesy může kdokoliv vyslat světelný impulz a vytvořit most mezi svým vnitřním světem emocí a okolní realitou. Tento efekt autoři označují za “světelný proud”. Díky němu vzniká intimní pouto mezi aktivně zúčastněnými diváky a jejich posluchači, kteří se stávají svědky vizuálního ztvárnění hudby jedincova srdce.

Název projektu je příznačný. Vznikl spojením dvou anglických slov – heart, neboli srdce, a heard, tedy být slyšen. Samotný projekt HEARDT získal velkou mediální pozornost na začátku letošního roku, kdy dostal nejprve podporu Linhartovy nadace a následně grant a pozvání do pouště v Black Rock City od amerického festivalu Burning Man.

HEARDT mají na svědomí čtyři mladí umělci z České republiky: studentka pražského gymnázia Anna Feyrerová, filmařka Bára Anna Stejskalová, jejíž studentský film Rybáři právě teď objíždí mezinárodní festivaly, světelný designér a zakladatel uměleckého kolektivu Blok_4 Tomáš Bukáček a specialista na IT a počítačovou grafiku Richard Dobřichovský.

Historie unikátního festivalu BURNING MAN, na kterém se každoročně schází až 70 tisíc lidí, začala v roce 1986, kdy jeho zakladatelé Larry Harvey a Jerry James poprvé zapálili velkou dřevěnou sochu coby happening na pláži v San Franciscu. Tento akt se stal charakteristickým znakem celého festivalu, mezi jehož 10 principů filozofie patří také to, že účastníci po sobě nezanechají žádné stopy, ať už se jedná o odpadky nebo umělecká díla. V nevadské poušti tak každý rok na konci léta vzniká Black Rock City dočasné město rozkládající se na 9 km2, zaslíbené umění a komunitě účastníků, kteří jsou podporování ve volném sebevyjádření, ať může být jakkoliv bizarní.

NoD - Experimentální...
Tel:
Dlouhá 33
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: