Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
července

Letní Kino – Vynález Zkázy

Werichova vila

zpět na výpis akcí
 

Werichova vila žije letním kinem!

Datum:18. 07. 17
Cena:70 Kč
Čas:21:30 - 23:30
Kategorie: kultura|kina

Dva červencové úterky, 18. a 25. 7., budou ve znamení filmů Karla Zemana, promítaných v krásné zahradě Werichovy vily hned vedle romantické Čertovky.

Těšit se můžete na filmy Vynález zkázy (1958) a Baron Prášil (1961).

Čas: vždy 21:30
Cena: 70 Kč plné, 50 Kč zlevněné (studenti a senioři)
Kapacita: 100 míst, bez kategorií

Vstup do prostoru zahrady: 30 minut před začátkem promítání

Každý divák při vstupu obdrží sluchátka, abychom filmem nerušili noční klid obyvatel Malé Strany a zároveň si každý mohl užít strhující příběh odehrávající se na plátně. Záloha na sluchátka je 100 Kč.


18. 7. VYNÁLEZ ZKÁZY
Nejúspěšnější československý film historie, který v roce 1958 obletěl doslova celý svět. Během jeho uvedení v New Yorku se promítal současně v 96 kinech. Toto fantaskní dobrodružství získalo řadu prestižních ocenění, včetně Velké ceny na EXPO 58 v Bruselu.

Jde o první Zemanův film na motivy prózy Julese Verna, v němž si autor vyzkoušel nový výtvarný styl, který poté dál rozvíjel. Originální kulisy, jedinečné masky, novátorská hudba Zdeňka Lišky – to vše se podílí na unikátní podobě tohoto napínavého příběhu s protiválečným podtextem. Černobílé vyprávění vychází z rytin Édouarda Rioua a Léona Benetta – prvních ilustrátorů Verneových románů.

Film Vynález zkázy byl digitálně restaurován v rámci projektu Čistíme svět fantazie, společného projektu Muzea Karla Zemana, Nadace české bijáky a České televize.

Děkujeme Muzeu Karla Zemana za zapůjčení filmů.

Werichova vila
Tel:
U Sovových mlýnů 501/7
Praha 1
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: