Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
července

Workshop a film; Člověk dělá šaty

Goethe-Institut

zpět na výpis akcí
 

Co s oblečením, které je trochu poškozené, nebo už dobře nepadne? Zveme Vás na večer na téma Upcycling.

Datum:18. 07. 17
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 22:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| workshopy

Program:
17:00-18:30 

1. Swap party – výměna oblečení
Máte sako, sukni nebo kalhoty, které jste nenosili už třeba rok? Přemýšleli jste, že byste je vyhodili, ale nikdy jste neměli to srdce to udělat? Přineste je na naši párty a nechte někoho jiného si je vzít, stejně tak můžete najít nový kus i pro sebe. Nabídneme Vám prostor na zavěšení oblečení a štítků.
Je tu pouze jedno jednoduché pravidlo. Můžete přinést cokoliv a odejít s čímkoliv, přinesené oblečení však musí být ve slušném stavu.

2. Krejčovský workshop, při kterém budou představeny praktické a kreativní způsoby opravy oblečení s profesionální textilní designérkou Martinou Novákovou (STROJOVNA). Můžete si přinést i své vlastní oblečení a možná budete mít to štěstí a Martina Vám je zdarma opraví.
Jazyk workshopu a párty: čeština / angličtina

19:00 - 20:30
3. Dokumentární film "Co se nenosí" Moest väljas, (Estonsko, 58 min)
Žijeme v éře celosvětové spotřeby, kde se míra spotřeby exponenciálně zvyšuje. Není žádným tajemstvím, že módní průmysl je v popředí této spotřeby. Tisíce továren ve třetím světě produkují nejen oděvy pro velké korporace, ale i tuny a tuny toxického odpadu. Módní návrhářka Ret Aus má ambiciózní plán na změnu světa. Aus si uvědomila, že jediný způsob, jak bojovat proti módnímu průmyslu, je začít zevnitř. Dokument "Co se nenosí" vychází z cesty Reet Aus z Tallinu, přes módní scény Evropy a bavlněné plantáže Jižní Ameriky a přímo do epicentra hromadné výroby v Bangladéši. Dokument byl natočen v letech 2009-2014.

Goethe-Institut
Tel: 221 962 111
Masarykovo nábřeží 224/32
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: