Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
července

Sedím na konári a je mi dobre v zahradě AVU - 16mm

Klub AVU

zpět na výpis akcí
 

Promítání z originální filmové kopie jednoho z nejmagičtějších filmů Juraje Jakubiska.

Datum:05. 07. 17
Cena:60 Kč
Čas:21:30 - 23:00
Kategorie: kultura|kina

Licencor: Slovenský filmový ústav
Filmová kopie: Filmový archiv z.s. Postřeh
Formát projekce: 16mm kopie, zvuk mono
Občerstvení: kompletní v klubu AVU
MÍSTO KONÁNÍ: Zahrada AVU, U Akademie 4, Praha 7
Deky s sebou, sezení na trávě zahrady AVU


Drama / Komedie / Poetický, Československo / Západní Německo, 1989, 110 min

Poválečný zmatek, nástup socialismu a tím vším proplouvají dva kamarádi, které dohromady svedla náhoda. Překrásné podobenství z tak podivné doby. V mnoha směrech zajímavé, hořce vtipné, zkrátka reálné. Životní role Bolka Polívky i Ondřeje Pavelky. Film bude promítnut z originální filmové kopie.

Jeden z nejlepších filmů Juraje Jakubiska vypráví jednoduchý a zároveň spletitý příběh dvou válečných navrátilců Pepeho a Prengela (Bolek Polívka a Ondřej Pavelka), kteří se náhodou potkají a od té chvíle jsou jejich osudy pevně propojené. Oba společně najdou poklad, usadí se v opuštěné židovské pekárně a začnou péct chleba. Společnou láskou se jim stane tajemná dívka Ester (Markéta Hrubešová), která se tu jednoho dne objeví. Dvojici svérázných hrdinů ovšem čekají ještě různé další peripetie jejich společného osudu. Kromě jiného se oba stanou tatínky jedné malé holčičky. Na dveře však klepou padesátá léta a ne všechno bude veselé. Právě naopak. Jak se však nakonec ukáže, radost a chuť do života nakonec vždy překoná všechno.

Klub AVU
Tel:
U Akademie 4
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: