Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
01
června

Týden Astrid Lindgrenové v Praze

Skandinávský dům

zpět na výpis akcí
 

Kdo by neznal Pipi Dlouhou punčochu s pihami a velkými botami?

Začátek:01. 06. 17
Konec:08. 06. 17
Čas:09:00 - 19:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| knihy

Kdo nevyrůstal spolu s neposednými Dětmi z Bullerbynu? Kdo neměl v dětství hlavu v oblacích jako Karkulín ze střechy? Kdo netoužil zažívat dobrodružství jako Ronja, dcera loupežníka? Koho nikdy nerozplakali nerozluční Bratři Lví srdce? Všechny tyto postavičky pocházejí z pera švédské spisovatelky Astrid Lindgrenové, od jejíhož narození letos uplyne 110 let. Zatímco její knížky známe mnohdy zpaměti, kolik toho víme o samotné autorce?

Týden Astrid Lindgrenové, který Skandinávský dům v Praze uspořádá začátkem června, se zaměří na méně známé okolnosti autorčina života i tvorby. Dospělým návštěvníkům bude určena beseda u příležitosti vydání Válečných deníků, jejímž tématem budou nejen Astridiny názory na válku, ale také její aktivity v oblasti ochrany zvířat, a také promítání dokumentárního filmu Astrid z roku 2015, které proběhne v rámci Severských filmových čtvrtků. Nezapomeneme ani na děti – ve spolupráci s cyklem Ponrepo dětem promítneme adaptaci Emila z Lönnebergy, na niž naváže tematická dílna s rozličnými aktivitami.

Program festivalu:

1. 6. 19:00 Dvojí život Astrid Lindgrenové
Beseda o Válečných denících a ochraně zvířat
Literární kavárna Řetězová (Řetězová 10)

4. 6. 15:00 Ponrepo dětem: Michal dělá pořádek
Promítání adaptace Emila z Lönnebergy a tematická dílna
Kino Ponrepo (Bartolomějská 11)

8. 6. 19:00 Severské filmové čtvrtky: Astrid
Švédský dokumentární film z roku 2015
Kino Evald (Národní 28)

O jednotlivých akcích podrobně:
www.skandinavskydum.cz/2017/tyden-astrid-lindgrenove-v-praze

Týden Astrid Lindgrenové v Praze se koná za podpory Ministerstva kultury ČR a Velvyslanectví Švédska a ve spolupráci s Komorním kinem Evald, Národním filmovým archivem, Literární kavárnou Řetězová, Švédským filmovým institutem, Švédským institutem, organizací Slepice v nouzi a nakladatelstvími Slovart a Albatros. Za podporu i spolupráci děkujeme.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: