Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
09
června

Noc kostelů

Noc kostelů

zpět na výpis akcí
 

Noc kostelů nabízí možnost nezávazného přiblížení se a setkání s křesťanstvím.

Datum:09. 06. 17
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: poznání|památky

Je to noc plná lehkosti a nenucenosti a zároveň citlivosti a hloubky.
Rozmanitost nabídky poskytuje mnoho možností, jak citlivě přiblížit křesťanství, církev, víru – a každý si může sám zvolit, do jaké míry se přiblíží. Smyslem je oslovit, nabízet, ale nevnucovat, a tímto způsobem zprostředkovat návštěvníkům pozitivní zkušenost v souvislosti s církví.

Prostor setkání
Noc kostelů vytváří prostor pro setkání.

V atmosféře, kterou Noc kostelů vytváří, mají návštěvníci možnost setkat se s křesťanstvím prostřednictvím rozhovoru, hudby, umění, zážitku, …

Nízkoprahově
Noc kostelů je určena pro co nejširší veřejnost.

Cílem je vytvořit „nízkoprahovou“ nabídku k setkání pro lidi, kteří stojí mimo církev či na okraji církve. Kulturní pozadí programu Noci kostelů, zpřístupnění běžně nepřístupných míst a atmosféra noci dávají příležitost oslovit co nejširší veřejnost.

Společenský a kulturní dosah
Vzbudit zájem o společenskou a kulturní hodnotu kostelů.

Noc kostelů bude prezentovat kostely jako důležitou součást společenského života obyvatel města a poukáže také na jejich kulturní hodnotu.

Přesah noci
Na Noc kostelů navazuje další nabídka.

Noc kostelů nemá být jednorázovou akcí, která končí úderem půlnoci. 
Nabídka, prostřednictvím níž se křesťanství během Noci kostelů představí, poskytuje možnost celoroční návaznosti. Ti, kdo byli osloveni nabídkou Noci kostelů, by měli dostat další příležitost.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: