Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
26
května

Interkulturní festival RefuFest 2017

RefuFest-InBáze, z. s.

zpět na výpis akcí
 

Třídenní radostná oslava kulturní diverzity se uskuteční v industriálních prostorách 1435mm/Nákladového nádraží Žižkov. 

Začátek:26. 05. 17
Konec:28. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:17:00 - 15:00
Kategorie: kultura| poznání|

Během akce budou mít návštěvníci možnost seznámit se s více než 20 komunitami migrantů žijících v Praze a to prostřednictvím pestré nabídky etnického jídla, wordmusic a workshopů vycházejících z národních kultur. Myšlenkou festivalu je ukázat veřejnosti kulturu a talenty migrantů žijících v České republice s heslem „Seznamte se bez předsudků a beze strachu“. Festival bude provázat kampaň zaměřená na lásku – jako cit, který je společný všem bez ohledu na kulturu. Organizátorem festivalu je InBáze, z.s.
 
Pátek 18:00 – 00:00


Pátek se podobně jako v loňském roce ponese v aktivistickém duchu a bude spjat s tématem uprchlíků. Ve spolupráci s platformou Jsme to my budeme realizovat diskuzi na téma uprchlická krize 2 roky poté a také se můžete těšit na promítání filmu Syrská lovestory spojeného s diskuzí o situaci v Sýrii. Svoji činnost představí neziskové organizace pracující s migranty či ve válečných oblastech. Hudební program večera zajistí kapela The Odd gifts, která v loňském roce vydala album Migrant Songs, a návštěvníci se mohou těšit i na aktivistický alternativní rap vykouzlený Potmě.

Sobota 13:00 – 00:00

Sobotní den festivalu je věnován prezentaci kultur migrantů žijících v České republice. Letos se představí více než 15 komunit mezi nimiž bude např. Barma, Venezuela, Rusko, Vietnam, Ukrajina, Pakistán, Bělorusko, Indonésie či Indie. Těšit se můžete i na řadu tanečních a výtvarných workshopů pro děti, mládež i dospělé. O hudební program se postarají kapely složené z migrantů či se k tématu migrace vyjadřující, které se zapojily do historicky prvního RefuFest opencall. Návštěvníci se tak mohou těšit na velmi pestrou hudební produkci, kterou budeme postupně odtajňovat.    

Neděle 10:00 – 15:00

Neděle bude podobně jako v loňském roce věnována dětem, mládeži a jejich rodičům. Kromě prezentace kultur různých národů se návštěvníci budou moci zapojit do řady workshopů či se podívat na to, jakými strastmi prochází vietnamská mládež a to skrze divadlo utlačovaných 2na3. Připravujeme také divadla pro děti a diskuze na téma druhé generace.

Doprovodný program

Ku příležitosti výstavy Zákon cesty, Aj Wej-wej, se v Národní Galerii uskuteční doprovodný program. Návštěvníci se dne 25.5. od 18:00 mohou těšit na divadlo utlačovaných 2na3 s představením Fanny coffee.

Vstup na festival i doprovodný program jsou zdarma.

1435mm / Nákladové n...
Tel:
Želivského 2
Praha 3, 13000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: