Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

23. knižní veletrh a literární festival.

Začátek:11. 05. 17
Konec:14. 05. 17
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: poznání|knihy

Letošní ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha je již třiadvacátým v řadě. Navzdory dlouhé tradici však má i pro letošek připraveny novinky. Ke stávajícím vystavovatelům přibude celý pavilón menších specializovaných vydavatelství.

Festivalová část se rozšíří také do reprezentativních prostor Lapidária a bude oživena také plocha před Průmyslovým palácem. Program bude probíhat rovněž v nové literární vzducholodi nad Galerií DOX, Prahu budou moci návštěvníci veletrhu objevovat formou literárních procházek. Hlavními tématy roku 2017 jsou Genius loci v literatuře, Kniha jako objekt a Audioknihy. Pro návštěvníky se brány veletrhu otevřou od čtvrtka 11. do neděle 14. května.

Loňské téma akcentující město v literatuře se letos objeví v hlavním tématu „Genius loci v literatuře“ s podtitulem „M(ě/í)sto v hlavní roli“. Jak uvádí ředitel veletrhu Radovan Auer: „Díky tématu genia loci v literatuře se do dramaturgického hledáčku významně dostávají města, která spolu s Prahou sdílejí titul Kreativní město literatury UNESCO. Měst, jež jsou nositeli titulu, je na světě dvacet. Oslovili jsme všechna města a zhruba třetina z nich se letos na veletrhu představí – potvrzeny jsou delegace z Nottinghamu, Barcelony, Granady, Krakova, Dublinu či Lvova. Pro návštěvníky bude jistě zajímavé se dozvědět,“ doplňuje Auer.

Otevírací doba:
čtvrtek – sobota, 11.- 13. května, 9:30 – 19:00 
neděle, 14. května, 9:30 – 16:00

Vstupné:
čtvrtek – sobota, 11.- 13. května
120 Kč jednodenní vstupné 
60 Kč snížené vstupné pro děti a mládež 6 - 18 let, studenty, držitele průkazu ZTP a důchodce 
250 Kč rodinné vstupné – (2 platící dospělí, 1 – 2 děti do 15 let zdarma) 
neděle, 14. května 
60 Kč jednotné zlevněné vstupné bez nároku na další slevy

250 Kč permanentní průkaz (vstupenka na 4 dny)

zdarma děti do 6 let, 1 - 2 děti (do 15 let) v doprovodu 2 platících dospělých osob, držitelé průkazů ZTP/P s jedním doprovodem

Svět knihy, s.r.o.
Tel: 224 498 236
Výstaviště 67
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: