Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
13
května

Zahájení letní sezony

Pražský hrad

zpět na výpis akcí
 

Pražský hrad opět zahájí letní sezónu otevřením nejvýznamnějších objektů zdarma.

Datum:13. 05. 17
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 00:00
Kategorie: poznání|památky

Na Pražském hradě bude v sobotu dne 13. května 2017 zahájena letní turistická sezóna. V rámci symbolické akce, která letos připadá přesně na den 300. výročí narození české královny Marie Terezie, budou od 10.00 do 17.00 hodin zdarma otevřeny všechny hlavní návštěvnické objekty: Starý královský palác, Příběh Pražského hradu, Katedrála sv. Víta, Bazilika sv. Jiří, Rožmberský palác a Zlatá ulička.

Na odkaz Marie Terezie, jediné ženy na českém královském trůně, bude zaměřeno i tradiční výpravné divadelní vystoupení na III. nádvoří Pražského hradu. Výročí Marie Terezie si Hrad připomíná proto, že  to byla právě ona, kdo dal Pražskému hradu jeho současnou stavební podobu.

Upozornění: Prosíme návštěvníky, aby si čas příchodu na Pražský hrad naplánovali a aby na všech vstupech do areálu maximálně spolupracovali s příslušníky Policie ČR a Hradní stráže.

 

Pražský hrad
Tel:
Pražský hrad
Praha 1, 119 08
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: