Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
března

Už je tady zas - Premiéra

Divadlo Na Jezerce

zpět na výpis akcí
 

Hitler už je tady zas. Naštěstí jen v naší nové hře.

Datum:16. 03. 17
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|divadla

První novinkou roku 2017 bude tragikomedie podle stejnojmenného bestseleru Timura Vermese „Už je tady zas“. 

Představte si, že se v naší současnosti probudí v berlínském parku na trávníku Adolf Hitler. Pochopitelně za velkého zájmu všech kolemjdoucích. Jak na něj budou lidé reagovat? A jak bude reagovat na náš současný svět on? A jak se zachovají média? A co všechno se z toho stane? 

"Je to mimořádně zábavná, ale také tvrdě aktuální hra," říká principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský a dodává "přinášíme divákům tragikomedii, které rezonuje s dnešní dobou, dokáže zesměšnit negativa naší současnosti a ukázat na ně prstem. Když v závěru hry Adolf Hitler pronáší výrok: Ale za nás přece všechno nebylo jen špatné!, mohou si diváci uvědomit, že tuhle větu už někde nedávno slyšeli.“ 

Už je tady zas! Divadlo Na Jezerce uvede hru v české premiéře 16. března 2017 - den po 78. výročí okupace Československa hitlerovským vojskem.

V hlavní roli Adolfa Hitlera se v režii Matěje Balcara objeví Ondřej Kavan "Ondřej je proměnlivý a tvárný herec. Myslím, že pro diváky by mohl být jeho zjev i jeho výkon v téhle roli velkým překvapením," říká režisér Balcar. 
Premiéra v Divadle Na Jezerce bude 16. března 2017. "Chtěli jsme symbolické datum 15. března, na které připadá 78. výročí okupace Československa nacistickým Německem, ale z provozních důvodů musíme premiéru o den posunout - na den, kdy byl Adolf Hitler v Praze," vysvětluje principál Jan Hrušínský a dodává: "Když se podíváme kolem sebe, vidíme, že se náš svět prudce mění. Co bylo před několika lety nevyslovitelné, je dnes běžnou součástí života. Tolerujeme fašismus i komunismus, jako kdybychom nevěděli, o co jde. A raději děláme, že se nás to netýká."

Hra podle Timura Vermese Už je tady zas v dramaturgii našeho divadla navazuje na inscenaci Marka Leiren-Younga Shylock s výtečným Milanem Kňažkem, kterou uvádíme také v české premiéře od dubna 2016.

Divadlo Na Jezerce
Tel: 261224832
Na Jezerce 1451
Praha 4, 140 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: