Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
února

16. ročník Art Prague

Art Prague

zpět na výpis akcí
 

XVI. ročník veletrhu současného umění.

Začátek:28. 02. 17
Konec:05. 03. 17
Cena:90 Kč
Čas:11:00 - 18:00
Kategorie: kultura|

V Praze se ve dnech 28/2 – 5/3/2017 uskuteční již XVI. ročník přehlídky současného výtvarného umění ART PRAGUE. Předešlé úspěšné ročníky prokázaly životaschopnost této akce, kdy má návštěvník možnost v časovém úseku jednoho týdne zhlédnout originální díla až 250 autorů. Letos 30 galerií nabídne díla téměř všech výtvarných oborů - malba, kresba, grafika, socha, umělecké sklo, instalace, videoprojekce aj.

Po několikaleté zkušenosti s rozsahem této výtvarné přehlídky bude zachována koncepce soustředění všech vystavujících subjektů – galerií pod jednou střechou, a to již popáté v Kafkově domě na Starém Městě.

Vedle každoročních účastníků ART PRAGUE - například Galerie Litera, Galerie Millennium, Nová galerie, Galerie eS, Galerie Gambit, Galerie S, Go-Green-Art Gallery ze Švýcarska, Galerie Peron, Galerie ArtinBox aj., přináší přehlídka opět koncept propojování zahraničních umělců s českou scénou. Letošní velkoplošnou instalaci připravili umělci z Velké Británie, Francie, USA a dalších zemí, kteří jsou sdruženi pod výstavním subjektem Obejvák, sídlícím v pražské Pragovce.
Nově se zúčastní německá galerie Kunstraub99 z Kolína n/Rýnem. 

Dalším významným prvkem přehlídky je nárůst prezentace nejmladší generace umělců. I letos svoji dramaturgii představí experimentální prostor NoD, Studio Prám, Young Real Art či IndigoSpace, nově pak multimediální prostor Vnitroblock a Galerie Jan Čejka.

Toto výstavní fórum tak umožňuje mladým umělcům často jejich úplně první prezentaci na široké veřejnosti. 

Vedle této generace nebudou chybět zavedená jména české výtvarné scény - Zdeněk Sýkora, Michael Rittstein, Martin Mainer, Vladimír Kokolia, J. G. Dokoupil, Bedřich Dlouhý, Květa Pacovská, Jiří Načeradský, Jaroslav Róna, Petr Nikl, Michal Singer, aj.) 

Mimo tradiční galerijní expozice se návštěvníci mohou těšit i na bohatý doprovodný program zahrnující živé výtvarné prezentace, dále  diskuse týkající se výtvarného umění v rámci obchodních aktivit či Nocturno (2. 3. 2017), kdy bude veletrh přístupný veřejnosti i v pozdních hodinách. 

Neodmyslitelnou součástí veletrhu ART PRAGUE je již tradičně katalog shrnující představená díla. Aktualizované informace o veletrhu a doprovodném programu lze průběžně nalézt na webových stránkách www.artprague.cz. Odborná jury opět udělí ART PRAGUE YOUNG AWARD umělci do 35 let. Loňskou laureátkou se stala mladá sochařka Josefína Jonášová, jejíž dílo Čert je součástí letošního vizuálu přehlídky, a umělkyně v rámci ART PRAGUE 2017 představí svoji nejnovější tvorbu.

Otevírací doba:    
15. –  19. 3. 2016, 10- 19h
(17. 3. 2016  NOCTURNO do 21h)
 20. 3. 2016, 10 - 18h

Vstupné:  90,-Kč 
Snížené vstupné: 60,- Kč
Katalog: 120,- Kč
        


 

Art Prague
Tel: +420 602 277 210
Náměstí Franze Kafky 3
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: