Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
února

Mlčení - Premiérový víkend

Bioscop

zpět na výpis akcí
 

Příběh dvou mladých mnichů, kteří se v 17. století vydají hledat svého zmizelého učitele v tajemném a exotickém Japonsku.

Datum:16. 02. 17
Čas:15:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

V polovině 17. století je Japonsko zcela uzavřené kontaktu se západními mocnostmi. Křesťanství je zde postavené mimo zákon a křesťané musí svou víru skrývat.
Dva portugalští jezuité, otec Rodrigues (Andrew Garfield) a otec Garupe (Adam Driver), se vydávají do země vycházejícího slunce s velmi nebezpečným cílem: najít svého učitele, otce Ferreiru (Liam Neeson), který se prý zřekl víry. 
Japonští feudálové a vládnoucí samurajové jsou odhodláni křesťanství ve své zemi vymýtit. Šířit slovo Boží je jeden z nejtěžších zločinů. Křesťané jsou pronásledováni a brutálně mučeni. Buď se zřeknou své víry, nebo jsou vystaveni dlouhé agónii a bolestivé smrti. Mladé mnichy čeká ta nejtěžší zkouška víry a vytrvalosti, na kterou možná nejsou připraveni…
Historické drama Mlčení natočil oscarový režisér Martin Scorsese (Skrytá identita, Vlk z Wall Street) podle stejnojmenného románu od japonského spisovatele Šúsaku Endó. V hlavních rolích se představí talentovaný a u diváků stále oblíbenější Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), Adam Driver (Star Wars: Síla se probouzí) a jeden z nejváženějších herců současnosti, Liam Neeson (96 hodin, Mezi náhrobními kameny). 

Režie: Martin Scorsese
Předloha: Šúsaku Endó (kniha)
Scénář: Jay Cocks
Kamera: Rodrigo Prieto
Hudba: Kim Allen Kluge, Kathryn Kluge
Hrají: Andrew Garfield, Adam Driver, Liam Neeson, Tadanobu Asano, Ciarán Hinds, Šin'ja Cukamoto, Jósuke Kubozuka, Ogata Issei, SABU, Rjó Kase, Nana Komacu, Mičie, Kacuo Nakamura, Joši Oida 

 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: