Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
prosince

Retrovánoce v Nové budově Národního muzea

Nová budova Národního muzea

zpět na výpis akcí
 

Přijďte s rodinou a oslavte s námi Vánoce v retro atmosféře.

Datum:17. 12. 16
Čas:11:00 - 17:00
Kategorie: poznání|muzea pro děti|

U příležitosti výstavy Retro se vrátíme do doby, kdy se Ježíška snažil vytlačit Děda Mráz, na mandarinky se stály dlouhé fronty a jen málokdo našel pod stromečkem to, co si skutečně přál. Během hravého předvánočního odpoledne budeme zdobit stromeček historickými ozdobami, vyrábět vlastní ozdoby z korálků, nebo klasická přáníčka za pomoci kanagonu.

Vstupné: v ceně běžné vstupenky do muzea
Termín konání: 17. 12. 2016, 11.00–17.00

Program:
Zdobíme retrostromek
Vykouzlete s námi z voňavé borovičky krásný symbol Vánoc. K dispozici budou nejen historické ozdoby, ale také ozdoby, které si děti vyrobí z korálků a papíru. Chybět nebudou ani měkké a tvrdé dárky v dobových balících papírech. 

Vyrobte si retro přáníčko
Výroba vlastnoručních vánočních přáníček neodmyslitelně patřila k přípravě dětí na Vánoce. Přáníčka zdobená úlomky ozdob, kapřími šupinami nebo vystřihovanou koláží potěší i dnes nejednu maminku nebo babičku. 

Foto na památku
V našem retro fotoateliéru můžete zapózovat na vánoční fotografii jako dítka školou povinná. Chybět nebude vánoční aranžmá, mrkací panenka pro děvčata a plastové autíčko pro chlapce. 

Vánoční retrokvíz o ceny
Vzpoměňte si, nebo zkuste hádat, která vánoční píseň vládla v roce 1975, v kterém roce byli nedostatkovým zbožím před Vánoci kapři, nebo proč se vlastně sbírala sušená pomerančová kůra. Ti, kdo otázky zodpoví správně, si odnesou dárky od partnerů výstavy Retro.

Nová budova Národníh...
Tel:
Vinohradská 1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: