Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
listopadu

Werichovka ožívá

Museum Kampa

zpět na výpis akcí
 

Podzimní odpoledne s divadlem, procházkou, hudbou a rodinnou bojovkou.

Datum:05. 11. 16
Cena:Zdarma
Čas:13:00 - 20:00
Kategorie: kultura|divadla poznání| pro děti|

Ačkoliv Werichova vila otevře své brány návštěvníkům až za několik měsíců, my jsme se rozhodli ji alespoň symbolicky oživit již letos na podzim a vyslat tak první vlaštovku z chystaných programů. Vila je z důvodu rekonstrukce veřejnosti nepřístupná, to nám ale nebrání uspořádat odpoledne plné rozmanitých aktivit v jejím bezprostředním okolí!

Pro děti a rodiče je připravena TAJUPLNÁ BOJOVKA, během které se seznámí se slavnými obyvateli vily, prozkoumají zbytek ostrova Kampa a zavítají také do budovy mlýnů Václava Sovy, kde si vyrobí vlastní umělecké dílo.

Dospělé návštěvníky provede místní historií DAN HRUBÝ, autor oceňovaného titulu Pražské příběhy, který osudy Werichovy vily sleduje již od doby, kdy zde bydlel „modrý abbé“ Josef Dobrovský.

Na všechny pak čeká SPECIÁLNÍ DIVADELNĚ-PERFORMATIVNÍ KOLÁŽ U VILY, která čerpá z komičnosti i moudrosti Klauna a z melancholie i metafyzična Básníka. Ze zvědavosti se určitě přijdou podívat i Jan Werich a Vladimír Holan. Jejich návštěvu zpřítomní studenti pražské DAMU a přizvaní performeři.

Celé odpoledne bude završeno VEČERNÍM SOUSEDSKÝM SETKÁNÍM na nádvoří Musea Kampa, kde Vás kromě teplých nápojů zahřejí také slavné písničky z repertoáru Osvobozeného divadla!

13:00 – 17:00 Rodinná tajuplná bojovka (rezervujte na rezervace@museumkampa.cz)
Není stanoven pevný začátek, můžete dorazit kdykoli v průběhu odpoledne, přičemž program je přibližně na 2 hodiny.

14:00 Komentovaná procházka s Danem Hrubým (rezervujte na rezervace@museumkampa.cz)

16:00 Divadelně-performativní koláž u vily
Sraz u Werichovy vily – sochy Josefa Dobrovského

17:00 Sousedské setkání na nádvoří Musea Kampa

REZERVACE rodinné bojovky a komentované procházky: rezervace@museumkampa.cz

 

Museum Kampa
Tel: 257 286 147
Werichova vila
Praha 1, 118 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: