Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
srpna

Festival japonské kultury v Náprstkově muzeu

Náprstkovo muzeum asijských, afrických a americ...

zpět na výpis akcí
 

Pozvěte přátele a přeneste se s námi do Země vycházejícího slunce.

Datum:28. 08. 16
Cena:od Zdarma
Čas:11:00 - 18:00
Kategorie: kultura| poznání|muzea pro děti|

Připraven je bohatý doprovodný program.Těšit se můžete na ochutnávky gastronomických specialit, tradiční hudbu, tance i bojová umění. Připraveny budou i zajímavé přednášky, workshopy, výtvarné dílny pro děti i stánky s různými drobnostmi.

Program festivalu

11.00 Umění kaligrafie 
Během tohoto workshopu mají začátečníci i pokročilí možnost naučit se či vylepšit své dovednosti v tradičním japonském krasopisu. Umění kaligrafie vás bude učit japonská lektorka Mari Kučera z Česko-japonské společnosti. Rezervace míst: tereza_zbankova@nm.cz.
Vstupné: 80 Kč/osoba.

13.00 Fuyo no sakura (Sakura ve větru) 
Japonské taneční představení členek souboru Trn v oku v tancích inspirovaných tradičními japonskými tanci ve stylu nihon buyo a odori. Japonské tance v původních tancích a adaptovaných choreografiích Ajny Kenning, studentky tradičního japonského tance - nihon buyo a profesionální tanečnice původem z Prahy a působící v San Franciscu.

13.20 Aikido 
Embukai (neboli ukázka) aikido v podání dojo Aikido Hostivař. V rámci ukázky budou předvedeny sestavy s jo (tyčí), bokenem (dřevěným mečem) a také technik bez zbraní.

14.00 Cesta čaje 
Komentovaná ukázka tradičního japonského umění Cesty čaje (čadó) v podání České asociace cesty čaje Urasenke. Po skončení ukázky budete mít možnost si japonský čaj mačča zakoupit a ochutnat.

14.50 Harukaze (Jarní vánek) 
Další japonské taneční představení členek souboru Trn v oku.

15.15 Naginata 
Naginata je jednou z nejstarších jednosečných zbraní. Společně s mečem patřila ke zbroji samurajů. Dnes se řadí k tradičným zbraním japonských bojových umění. Vystoupení oddílu Naginata Goronkai.

15.30 Tušová malba 
Workshop je zaměřen na tradiční techniky japonské tušové malby, zájemci tak procvičováním základních tahů štětcem proniknou do tajů a krás tohoto umění. Tušovou malbu Vám představí lektorka Harumi Yamada z Česko-japonské společnosti. 
Rezervace míst: tereza_zbankova@nm.cz. Vstupné: 80 Kč/osoba. 

15.45 Cesta čaje
Komentovaná ukázka tradičního japonského umění Cesty čaje (čadó) v podání České asociace cesty čaje Urasenke. Po skončení ukázky budete mít možnost si japonský čaj mačča zakoupit a ochutnat.

16.30 Bon Odori (lidové tance svátku Obon) 
Další japonské taneční představení členek souboru Trn v oku.

16.45 Aikido
Embukai (neboli ukázka) aikido v podání dojo Aikido Hostivař. V rámci ukázky budou předvedeny sestavy s jo (tyčí), bokenem (dřevěným mečem) a také technik bez zbraní.

17.00 Přednáška
Vstupné: 30 Kč

Po celý den vás navíc čeká

Japonské gastronomické speciality
Restaurace Samurai – ochutnejte japonské speciality například sushi, tradiční polévku Misoshiru, sójové boby Edamame či kuřecí maso s domácí teriyaki omáčkou.
Japonská domácí cukrárna – vyzkoušejte tradiční japonské sladkosti zajímavých chutí a barev.
Matcha Tea – ochutnejte japonský jemně mletý bio zelený čaj Matcha a výrobky z něj.

Výtvarné dílny pro děti
děti si budou moci vyzkoušet složit jednodušší origami. Dílny budou probíhat zdarma po celý den.

Hra Shogi
přijďte si zahrát japonskou strategickou hru Shogi. Jedná se o tradiční strategickou hru, která u nás získává na popularitě až v posledních letech. Pravidla hry vás hráči z České asociace Shogi naučí za 5 minut! Hrát mohou dospělí i děti.

Květinářství
zavítejte do tohoto netradičního květinářství a udělejte radost a zlepšete náladu nejen sobě, ale i lidem ve vašem okolí originální maličkostí. V nabídce budou květinové věnečky, prstýnky, ozdoby do vlasů, brože a vše možné co si dokážete představit.

Knižní bazar
knihy s asijskou tematikou z Antikvariátu Zeyer.

Náprstkovo muzeum as...
Tel: 224 497 500
Betlémské náměstí 269/1
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: