Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Běh pro Paměť národa

Post Bellum

zpět na výpis akcí
 

Deset let Příběhů 20. století oslavíme běžckým závodem.

Začátek:10. 06. 16
Konec:12. 06. 16
Čas:11:00 - 19:00
Kategorie: sport|běh a kolo

Jeden z historicky nejúspěšnějších pořadů Českého rozhlasu Příběhy 20. století slaví deset let. Oslava bude mít podobu fundraisingového Běhu pro Paměť národa pro jednotlivce, týmy i rodiny s dětmi. Výtěžek ze startovného umožní natočení dalších stovek příběhů pamětníků totalit minulého století.

Příběhy 20. století vycházejí ze sbírky Paměť národa, která obsahuje tři tisíce osudů válečných veteránů, přeživších holocaustu, odbojářů, politických vězňů nebo disidentů. Jejich příběhy si může veřejnost připomenout Během pro Paměť národa na 10 kilometrů v sobotu 11. června, nebo Štafetou pro Paměť národa na 5 kilometrů v neděli 12. června. Běh symbolizuje překonávání sebe sama a vytrvalost, které pamětníci zlomových okamžiků 20. století museli často prokázat. Dnešním běžcům jde „jen“ o výsledný čas, jim šlo často o život, čest a svobodu. 

Během víkendu bude také připraven bezplatný doprovodný program. Nesportovci se mohou těšit na exteriérovou výstava Příběhy 20. století, řadu kvízů pro rodiče a děti a koncerty v rámci souběžného festivalu Hvězda pro hrdiny. 

Celý víkend se budou moci rodiny zúčastnit rodinného běhu s překážkami na 1 km. Detailní informace k jednotlivých závodům jsou zveřejněny na behpropametnaroda.cz, kde je možné se také zaregistrovat.  
 

Post Bellum
Tel: +420 775 107 654
Hvězda
Praha 6
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: