Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
listopadu

Dny Severu

Skandinávský dům

zpět na výpis akcí
 

Letošním tématem jsou Hlasy menšin.

Začátek:18. 11. 15
Konec:27. 11. 15
Čas:19:00 - 21:00
Kategorie: kultura|kina, ostatní poznání|

Skandinávský dům ve spolupráci s Kinem Evald, Studentským klubem Celetná, Studiem paměť a knihkupectvím Kosmas pořádá 6. ročník úspěšného festivalu Dny Severu, který proběhne od 18. do 27. listopadu 2015. Letošním tématem jsou Hlasy menšin. Chceme přiblížit nejrůznější podoby menšin a minoritních hlasů v severských zemích, a také proto festival nabídne vskutku rozmanitý program.

Hosty festivalu Dny Severu budou norský spisovatel Tore Renberg, autor knih Muž, který miloval Yngveho, a Tak zítra a finsko-švédská spisovatelka a novinářka Johanna Holmströmová, která napsala román Asfaltoví andělé. S oběma autory se bude konat tradiční, oblíbená beseda a také autogramiáda. Dny Severu dále nabídnou dvě navýsost aktuální debaty se zajímavými hosty, a to debatu o životě Seveřanů v Česku a Čechů na Severu a diskuzi o severském feminismu v kultuře.

Hlasy menšin zazní i na filmovém plátně: na programu je dokument Statečná srdce o norské politicky angažované mládeži a pozadí Breivikova masakru, dánský Experiment o násilné převýchově 16 grónských dětí, finské drama Zasloužím si respekt, které tragikomicky ztvárňuje integraci mentálně postižených do běžného života, a islandský snímek Africa United, dokument o islandském fotbalovém týmu s africkými hráči.

PROGRAM FESTIVALU:

18. 11. 19:00 Debata: Role feminismu v severské kultuře (Studentský klub Celetná)
19. 11. 19:00 Promítání: Africa United (Kino Evald)
20. 11. 19:00 Promítání: Experiment (Kino Evald)
23. 11. 19:00 Debata: Češi na Severu, Seveřané v Česku (Studentský klub Celetná)
24. 11. 19:00 Promítání: Statečná srdce (Kino Evald)
25. 11. 17:00 Autogramiáda: Tore Renberg a Johanna Holmströmová (Knihkupectví Kosmas)
26. 11. 19:00 Setkání se spisovateli: Tore Renberg a Johanna Holmströmová (Studio paměť)
27. 11. 19:00 Promítání: Zasloužím si respekt (Kino Evald)

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: