Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
15
května

Svatojánské slavnosti Navalis

Svatojánský spolek

zpět na výpis akcí
 

Oslava nejznámějšího českého světce a „Pražana“ sv. Jana Nepomuckého

Datum:15. 05. 15
Čas:10:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, zábava| zábava - ostatní

Svatojánské slavnosti NAVALIS jsou oslavou nejznámějšího českého světce a „Pražana“ sv. Jana Nepomuckého, patrona všech lidí od vody. Konají se vždy v předvečer jeho svátku - 15. května.

V barokní době patřila tato slavnost k největším a nejvelkolepějším oslavám. Sjížděli se na ni poutníci ze všech koutů země, aby uctili památku sv. Jana Nepomuckého, ale také aby vyslechli hudbu provozovanou z vodní hladiny Vltavy a zhlédli ohňové show. K vidění bylo velké množství atrakcí.

Na tradici barokních slavností se navázalo v roce 2009 obnovenými Svatojánskými slavnostmi. Od té doby byly slavnosti každý rok a mají již svůj pevný scénář – slavnostní mši v katedrále sv. Víta, procesí od katedrály přes Karlův most na Křižovnické náměstí a barokní koncert na vodní hladině zakončený ohňostrojem. Každý ročník pak bývá doplněn o další speciální akce – koncerty, nešpory, gondoliéry, regaty dračích lodí a mnohé další.

Program najdete zde.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: