Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Největší přehlídka scénografie a divadelního prostoru po čtyřech letech zaplaví centrum Prahy! 

Začátek:18. 06. 15
Konec:28. 06. 15
Čas:08:00 - 22:00
Kategorie: kultura|ostatní

11 dní, 64 národních expozic, přes 500 živých akcí na více než 100 lokacích v centru Prahy a 50 000 návštěvníků – to vše slibuje13. ročník mezinárodní přehlídky Pražského Quadriennale scénografie a divadelního prostoru, který proběhne od 18. do 28. června 2015. Jedna z nejvýznamnějších událostí české kultury přichází se zcela novým prostorovým řešením. Program se bude poprvé odehrávat na mnoha místech převážně v centru Prahy, návštěvníky tak čeká světová moderní výstavazasazená do historického jádra metropole. Vedleexpozic zemí a regionů, výstavy divadelní architektury,studentské sekce a programu pro rodiny „PQ dětem“ nabídne akce bohatý program v podobě živých akcí ve veřejném prostoru, přednášek a workshopů. Tématem 13. ročníku je SdílenýProstor: Hudba Počasí Politika.PQ2015 o sobě dá poprvé vědět již tuto sobotu 15. listopadu v rámci divadelní slavnosti Noc divadel! 

Od roku 1967Pražské Quadriennale mapuje  a představuje nejnovější trendy scénografie i architektonické práce s divadelním prostorem. Jde o největší světovou akci zkoumající oblast scénografie v celé její šíři – od scénického umění, přes kostýmní, světelný a zvukový design až po nové scénografické přístupy, jako site-specific, pouliční performance a mnohé další. Jádro přehlídky tvoří výstava národních expozic z 64 zemí. Návštěvníci se tak mohou pomyslně přesunout po mapě celého světa a zažít to nejaktuálnější ze světové tvorby. Další významnou součástí PQ jsou živé akce – tisíce profesionálů, diváků a studentů se mohou setkávat při diskuzích, dílnách, přednáškách a živých představeních. PQ také nabídne speciální program pro nejmladší návštěvníky, mládež a rodiny s dětmi.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: