Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
24
ledna

Den pro Kliniku

Klinika

zpět na výpis akcí
 

DEMONSTRACE, koncerty, výstavy, divadlo, promítání a další.

Datum:24. 01. 15
Čas:14:00 - 19:00
Kategorie: kultura|ostatní, zábava| zábava - ostatní

Je to již téměř měsíc, co se nám podařilo opět vrátit život do opuštěné a chátrající budovy bývalé polikliniky v Jeseniově ulici v Praze a několik dní v ní provozovali Autonomní sociální centrum Klinika. Prostor solidarity, sdílení a spolupráce. Během následujících událostí, které vedly k opětovnému uzavření objektu, se nám dostalo obrovské podpory od nejrůznějších lidí. Od umělců, lidí z různých subkultur i prostých občanů. Za tuto podporu všem děkujeme .
O Kliniku nepřestáváme usilovat a možná se nám i podaří přesvědčit českou společnost, že squatting je neoddiskutovatelnou součástí demokratického systému. Máme však pocit, že je třeba „bojovat“ dále. Neusnout na vavřínech, i když jednání s politiky a úřední obcí přináší dílčí výsledky.
Klinika žije dále a při životě ji udržuje jen naše společné kolektivní úsilí. Jen to může vést ke vzniku reálné a hmatatelné Kliniky, ke vzniku Autonomního a sociálního centra. Tak jako se to dařilo v prvních dnech po 29. 11. 2014.

Nejde jen o jeden dům. Každé město potřebuje svoji Kliniku. Klinika je proces.

Proto připravujeme DEN PRO KLINIKU.

Je to den, kdy chceme uspořádat společně s Vámi nejrůznější akce; od demonstrace, přes hudební produkce, koncerty, divadlo, či autorská čtení konče a dostat náš společný počin ještě více do společnosti.

Celý den by měl začít ve 14 hod. demonstrací na podporu Autonomního sociálního centra Klinika a dekriminalizace squattingu. Večer by pak měl pokračovat kulturními akcemi po Praze a doufáme, že třeba nejen tam. Zatím se chystají akce v klubech Podnik a Neone na Vltavské, v Dejvické Klubovně, či v kavárně Potrvá.

Pokud se chcete zapojit, tak neváhejte a zorganizujte ve svém městě, ve své subkultuře, ve svém klubu, kavárně, mezi přáteli akci na podporu Dne pro Kliniku. Kontaktujte nás na dostupných kanálech a domluvíme se na konkrétní spolupráci.

Bližší informace zde budeme postupně zveřejňovat tak jak se nám bude dařit postupně domlouvat jednotlivé prostory a akce.

Buďte solidární. Zůstaňte s Klinikou! Buďte sami klinikou!

Klinika
Tel: 605806742
Jeseniova 60
Praha 3
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: