Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
22
října

Designblok 2015

Designblok

zpět na výpis akcí
 

Prague Design and Fashion Week.

Začátek:22. 10. 15
Konec:27. 10. 15
Cena:350 Kč
Čas:10:00 - 17:00
Kategorie: kultura|design, zábava| zábava - ostatní, poznání| ostatní

Otevírací doba pro všechny budovy Designbloku: 
10:00 - 21:00, v uterý 27. 10. 2015  do 17:00

Tématem letošního ročníku je Svoboda, což se odrazí nejen v hlavní výstavě, ale i v celé řadě dalších instalací a módních přehlídek. Hlavním výstavním prostorem je letos Výstaviště Praha Holešovice.

Pražské Výstaviště dává jedinečnou možnost výstavní koncept Designbloku představit na jednom místě. Designblok má několik výstavních domů, které tento koncept tvoří. První je Superstudio, které je zaměřeno na novinky z oblasti nábytku, svítidel a bytových doplňků. Superstudio je určeno výhradně pro prestižní české a zahraniční výrobce a bude mu patřit střední hala Průmyslového paláce a jeho pravé křídlo.

Druhým výstavním domem je Openstudio zaměřené na novinky designérů, módních návrhářů, designérů šperku a grafických designérů. Je určeno také pro prezentaci školních ateliérů a mladého designu. Letos zaujme celý prostor levého křídla Průmyslového paláce.

Třetím výstavním domem Designbloku je Art House. Ten je zaměřen na instalace na pomezí volného umění a designu. Letošní koncept je unikátní v tom, že Designblok požádal kurátorku Lenku Lindaurovou, aby oslovila renomované české umělce, aby vytvořili instalace speciálně pro Designblok. Art House bude zaujímat na Výstavišti dvě budovy – novorenesanční Lapidárium Národního muzea a Divadlo Spirála, které budou mít možnost návštěvníci vidět poprvé od povodně v roce 2002.

Nedílnou součástí Designbloku je kromě výstav také představování módy na přehlídkovém mole. To letošní ponese název ŠKODA Design Runway a bude umístěno ve střední hale Průmyslového paláce. Kromě módy se ale na ŠKODA Design Runway budou představovat i další projekty. K účasti na živém programu Designblok pozval spřátelené festivaly Letní Letná, United Islands a Jeden svět. Tedy hudba, nový cirkus a filmy oživí dění po celý týden konání Designbloku.

Skvělého průvodce Designblokem připravil portál Czechdesign ZDE.

Výstaviště Holešovice
Tel: 267990546
Výstaviště 67
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: