Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
června

United Islands 2015

Ostrovy s.r.o

zpět na výpis akcí
 

United Islands of Prague letos největší v historii

Začátek:18. 06. 15
Konec:20. 06. 15
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 22:00
Kategorie: kultura|koncerty, ostatní, hudba zábava| zábava - ostatní, poznání| po praze,

Pražský multižánrový festival United Islands of Prague se letos uskuteční v termínu od 18. do 20. června 2015.  Organizátorům se opět podařilo zajistit prostor Kinského zahrady na pražském Smíchově, který bude patřit hlavnímu podiu. To přivítá největší jména hudebního programu festivalu. Dětský ostrov bude patřit urban music, na Kampě zazní world music a alternativní hudba, Střelecký ostrov rozezní Jazz stage. Tento rok United Islands of Prague v té největší podobě své historie!

Již dvanáctý ročník hudebního festivalu United Islands of Prague slibuje největší rozlohu své historie. Celková plocha areálu zaujme plochu více než 100 000 metrů čtverečních. Dohromady pět hudebních podií přivítá více než 150 hudebních skupin a projektů. Víkendový program již tradičně předznamená Klubová noc, v rámci které čeká na hudební fanoušky zajímavý program ve zhruba patnácti hudebních klubech centra Prahy.  

Novinkou je letošní hudební scéna na Dětském ostrově, která bude přístupná z Janáčkova nábřeží. Ostrov bude patřit urban music, a tak si na své přijdou fanoušci hip hopu i elektronické hudby. Již tradičně festival United Islands of Prague obsadí zrekonstruovaný Střelecký ostrov, který nabídne jazzové podium Český rozhlas Jazz stage. Pražská Kampa se stane útočištěm hned dvou hudebních stagí najednou. První z nich bude patřit žánru world music, druhá z nich zase alternativním a čerstvým objevům dramaturgie festivalu. 

Kromě hudby všech možných žánrů připravili organizátoři festivalu zajímavý doprovodný program. Ten zpestří dění na všech místech konání festivalu. Centrem doprovodných akcí bude Janáčkovo nábřeží. Boulevard vytvořený v ulici podél Vltavy bude evokovat tržiště s nabídkou poctivého a kvalitního jídla a pití. Atmosféru ulice doplní Open Mike Stage s příležitostí pro vystoupení náhodným a kolemjdoucím hudebníkům. Po úspěchu z minulých let se ostrov Kampa promění ve sportovní areál s hřišti na badminton, fotbálky, parkour překážkami a dalším.

Loňský ročník festivalu navštívilo okolo 60.000 návštěvníků. Cílem pro tento rok je toto číslo minimálně vyrovnat. United Islands of Prague chtějí spojovat, a to nejen pražské ostrovy, na kterých vytvoří unikátní festivalový areál, který nemá v Evropě obdoby, ale hlavně návštěvníky, kteří mají jedinečnou možnost zažít nezapomenutelný víkend - všichni společně v centru Prahy. 

Vstup na všechny ostrovy je letos zcela zdarma. Hudební produkce na jednotlivých podiích startuje v pátek odpoledne a končí v sobotu večer. Naplánované jsou také afterparty do ranních hodin. 

 

Ostrovy s.r.o
Tel: 257 325 041
Kampa
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: