Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
listopadu

Kino Brasil

Bio Oko

zpět na výpis akcí
 

Karneval brazilských filmů.

Začátek:07. 11. 14
Konec:08. 11. 14
Čas:18:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Ve dnech 7. a 8. listopadu 2014 proběhne první ročník festivalu brazilských filmů Kino Brasil. Organizátorem akce je spolek Saudade. Cílem festivalu je představit českému publiku Brazílii v její pestrosti a různorodosti, prostřednictvím filmů, které nejsou v Čechách známé a běžně dostupné. V rámci festivalu bude promítáno pět celovečerních filmů, výběr z děl brazilské kinematografie se zaměřením na současnost, každý film s odlišnou tematikou a žánrovým zařazením. Festivalové projekce doplní jeden dokumentární film a dále brazilská hudba, tanec a občerstvení v rámci doprovodného programu. Festival Kino Brasil je koncipován jako pravidelná událost na českém kulturním poli s roční periodicitou.

První ročník festivalu otevře v páteční podvečer drama Špinavá srdce (Corações Sujos), které umožní nahlédnout do japonské přistěhovalecké komunity v Brazílii v době druhé světové války a v širším kontextu představí Brazílii jako multikulturní zemi, jež ve své historii přijímala imigrační vlny ze všech částí světa. Následovat bude oficiální zahájení festivalu včetně ukázky typických tanců z brazilského severovýchodu a promítání filmu Mulat ze Západu (Faroeste Caboclo). Režisér René Sampaio získal za tento brazilský western prestižní ocenění na letošním vyhlašování cen Brazilské Filmové Akademie v Rio de Janeiro. Páteční noční projekce nás přenese do města Fortaleza se snímkem režisérky Roberty Marques - Rânia. Sobotní program odstartuje s Kolegy (Colegas), mírně bláznivou komedií o útěku chovanců s Downovým syndromem. Následovat bude film Zvuky od sousedů (O Som ao Redor), oceňovaný debut Klebera Mendonçi Filha z roku 2012, jež je zajímavou sondou do života jedné brazilské ulice a středostavovské společnosti. Promítání zakončí dokument Zápas o tanec (A Batalha do Passinho) o zrození nové taneční subkultury. A na vlně hudby a tance se ponese i zbytek sobotní noci, živé brazilské rytmy rozproudí návštěvníky v nedalekém Café Jedna. Po celou dobu festivalu bude k dispozici brazilské občerstvení.

Bio Oko
Tel: +420 233 382 606
Františka Křížka 460/15
Praha 7, 17000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: