Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
října

ČAJOMÍR TREK 2014

Čajomír o.s.

zpět na výpis akcí
 

Putování světem čaje pro celou rodinu.

Začátek:18. 10. 14
Konec:19. 10. 14
Cena:180 Kč
Čas:09:00 - 19:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Jestli přemýšlíte kam o víkendu vyrazit na podzimní výlet s rodinou či přáteli a k tomu máte rádi čaj, pak si nenechejte ujít první ročník Čajomír treku, který se koná o víkendu 18.-19. října 2014 v unikátních prostorech Průhonického parku a zámku, které jsou národní kulturní památkou a památkou UNESCO.

„Každý z hostů Čajomír treku se stane součástí velké poznávací výpravy do světa čaje. Na začátku cesty dostanete hrací mapu, která vás povede po jednotlivých místech a úkolech v Průhonického parku a zámku,“ vysvětluje ředitel festivalu Jaromír Horák . Můžete si zvolit ze tří tras (2,5 km, 5 km a 10 km). Na stanovištích vás budou čekat ochutnávky čajů, připravovaných tradičními postupy národy z celého světa jako například Čína, Japonsko, Mongolsko, Tibet, Rusko, Maroko, Egypt, Brazílie atd. Při plnění úkolů se dozvíte více o čaji jako rostlině, o jeho pěstování a historii.

Na zámeckých nádvořích vyroste velká čajová tržnice, kde se budou prezentovat přední dovozci čaje do ČR a tuzemští keramici. V zámku budou připraveny přednášky a workshopy.

V podvečer sobotního dne Čajomír treku proběhne výjimečná událost - slavnostní ceremonie 10. ročníku vyhlášení nejlepších čajů od světové čajové asociace World Tea Union. Posuzování nejvyšší jakosti probíhá jednou za dva roky v Číně, Korei, Japonsku a na Taiwanu. „Slavnostní ceremonie proběhne poprvé po 20 letech v Evropě a to přímo v Průhonickém zámku. Díky této události budeme hostit delegaci 40 zahraničních významných čajových mistrů, expertů a obchodníků, které budou mít možnost hosté Čajomír treku vidět v originálních prezentacích a debatách v průběhu sobotního programu,“ prozrazuje Jaromír Horák.

Čajomír o.s.
Tel: 724301207
Průhonice
Praha, 25343
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: