Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
05
září

Prague 48 Hour Film Project

48 Hour Film

zpět na výpis akcí
 

Natočte film během 48 hodin.

Začátek:05. 09. 14
Konec:13. 09. 14
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina

Čtvrtý ročník 48 Hour Film Project powered by Fénix se uskuteční 5. – 13. září 2014. Soutěžní týmy budou bojovat nejen o možnost zúčastnit se světového finále v americkém Hollywoodu, ale také o zbrusu novou videokameru Canon Legria HF G25 a roční zásobu piva. V odborné porotě zasedne mimo jiné uspěšný debutující režisér a známý herec Jiří Mádl.

Mezinárodní soutěžní festival “48 Hour Film Project powered by Fénix”, který přichází do Prahy již počtvrté, vyhlásil své porotce a ceny. Soutěž se stala velkým zdrojem uznání a prosazování nových filmařskych talentů v České Republice. Festival 48 Hour Film Project (48 HFP) je největší časově omezená tvůrčí filmová soutěž na světě. Její účastníci mají za úkol během 48 hodin na základě dané rekvizity, postavy a jedné řádky dialogu natočit krátký film. „Soutěžící během jednoho víkendu natočí film, který o týden později uvedou na plátně Kina Aero, jednoho z nejznámějších kin v Praze,“ řekla producentka festivalu Petra Ratner. V loňském roce se soutěže zúčastnilo okolo 70 týmů s více jak 600 filmaři.

Soutěže se mohou účastnit profesionálové i nadšení amatéři, stejně jako studenti uměleckých škol. Filmaři se mohou registrovat na internetové stránce http://praha48film.com. Soutěž se uskuteční během natáčecího víkendu od 5. - 7. září. Vyhlášení soutěžního zadání (“kick off”) i odevzdání hotových filmů (“drop off”) se odehraje v Paláci Akropolis. Všechny soutěžní filmy budou promítnuty v Kině Aero 13. září a následně dojde na slavnostní vyhlášení vítězů a předání cen. Celým večerem diváky provede Klára Vytisková, populární moderátorka a zpěvačka skupiny Toxique. Party po promítání je v klubu Chapeau Rouge.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: