Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
srpna

Labyrintem pražského tajemna

Novoměstská radnice

zpět na výpis akcí
 

Pro velký ohlas přechozí výstavy nyní pokračuje v přízemní Galerii NR, kde je rozšířena o další zajímavé exponáty. 

Začátek:06. 08. 14
Konec:31. 08. 14
Cena:50 Kč
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|galerie, poznání| ostatní

Otevřeno út – ne 10 – 18 hodin

Vstupné:
plné 50 Kč, snížené 20 Kč, rodinné 100 Kč

Výstava mapuje jednotlivá uskupení umělců z přelomu století, zaobírajících se náměty na hranici reality a fantaskního světa. Jde především o skupinu autorů vystavujících v galerii Bohumila Kočího Z říše pohádek, spolek Verein Deutscher Malerinnen Prag, seskupení kolem tiskařské dílny Alessandra de Piana a volné sdružení Česká grafika.

Mnozí z těchto umělců se následně podílejí na založení družstva Artěl, zakládají skupinu Sursum či později působí ve spolku Hollar. Němečtí autoři odcházejí postupně kolem roku 1910 většinou do Vídně a vracejí se v 30. letech. V té době se z Lipska do Prahy vrací též Hugo Steiner-Prag a zakládá školu Officina Pragensis, jejíž žáci, například Jaroslav Šváb, Libor Fára či Adriena Šimotová, tvoří špičku československé grafiky šedesátých let. 

Pavel Růt,
autor výstavy, jeden z nejvýraznějších výtvarníků střední generace, se zabývá vlastní volnou malířskou tvorbou a výrobou grafických listů, ale mnohem více ilustracemi a grafickým a výtvarným zpracováním knih.

Novoměstská radnice
Tel: 224 948 229
Karlovo náměstí 1/23
Praha 2, 120 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: