Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
08
března

Resistance Recipes s režisérkou Dášou Raimanovou, oc...

Radlická - kulturní sportovna

zpět na výpis akcí
 

Jedinečná příležitost zhlédnout dokumentární film z Palestiny za účasti autorky Dáši Raimanové. 

Datum:08. 03. 14
Čas:19:00 - 23:59
Kategorie: kultura|kina, poznání| ostatní

Po filmu debata, která se dotkne i tipů na cestování po Palestině, zakončená ochutnávkou tradičních pokrmů: falafel, hummus, baba ganoush, saláty aj. Na závěr taneční „afterparty“ na palestinskou a arabskou hudbu. 

Můžete-li, přineste jako (dobrovolné) vstupné židli/židle, kterých je na Radlické 125 zatím nedostatek.


PROGRAM:
19:00 – Předfilm Maqloubeh, film Resistance Recipes
20:00 – Debata s režisérkou, ochutnávka jídla
21:30 – Hudba/tančírna
(časy přibližné) 

RESISTANCE RECIPES
(R. Dáša Raimanová, Alicia Qandil, Yazeed Abu Khadair. Polsko, Palestina, Velká Británie, 2012. Arabsky a anglicky s českými titulky. 31 min.)

Resistance Recipes je dokumentární film vyprávěný prostřednictvím čtyř samostatných příběhů ze Západního břehu Jordánu. Všichni, kdo ve filmu vystupují, mají společnou vizi kladení nenásilného odporu proti okupaci, každý z nich však kreativně svým vlastním způsobem – ať již prostřednictvím ekologického zemědělství, vařením zdravých jídel pro školáky anebo vytvořením ženské kooperativy podporující pouze místní palestinské výrobky.

Tyto portréty nám kromě sdílení kultury, historie a názorů na politiku umožňují nahlédnout především do každodenního života lidí v podmínkách okupace.
Oficiální výběr na festivalech London Palestine Film Festival, Bristol Palestine Film Festival a Sheffield Doc Videotheque.

DÁŠA RAIMANOVÁ – vystudovala filmovou režii a kameru na Middlesex University ve Velké Británii. Natáčí dokumentární a hrané filmy o sociálních a politických tématech.

Její první dokument po absolvování studií Resistance Recipes byl oficiálně vybrán na Londýnský festival palestinských filmů a Bristolský festival palestinských filmů. Dáša pochází ze Slovenska, již 10 let však žije v Londýně. Pravidelně spoluorganizuje alternativní akce jako například současné autonomní umění či Femme Fatale, podílí se na organizaci kabaretů, filmových přehlídek anebo veganských večeří pro alternativní komunitu v Londýně. 

 
Radlická - kulturní ...
Tel:
Za ženskými domovy 125/5
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: