Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
října

Signal - Prague light Festival 2014

Fresh Films s.r.o.

zpět na výpis akcí
 

2. ročník mezinárodního festivalu světla, který se odehrává ve veřejném prostoru historického centra Prahy

Začátek:16. 10. 14
Konec:19. 10. 14
Čas:19:00 - 22:00
Kategorie: kultura|design, vizuální umění

Z historického srdce města Prahy se na čtyři říjnové dny stane centrum nových technologií, úžasných nápadů a nespoutané kreativity.

SIGNAL festival oživí známá i tajemná místa Prahy tvorbou předních českých a světových umělců z oblasti audiovizuálního umění.  Nabídne to nejlepší, co v tomto dynamicky se rozvíjejícím uměleckém oboru existuje.

Čekejte:
Venkovní světelné instalace. Architektonické video-mappingy. To nejlepší ze světové i domácí umělecké scény. Workshopy. Noční plavby za světlem po Vltavě. Moderní audiovizuální umění. Light art.

Festival nabídne pestrý doprovodný program pro laiky i odborníky a profesionály z oboru světelného designu a technologií. 

TIPY NA NEJATRAKTIVNĚJŠÍ INSTALACE:
Slavnostní zahájení - 16.10. od 19.00 Staroměstské náměstí
- videomapping DREAMFORGE od MaxIn10sity na boční stěnu Paláce Kinských
DREAMFORGE přináší maximální intenzitu audiovizuálního zážitku. Zatímco autoři plně respektují detailní prvky architektury, fasáda se v jejich interpretaci proměňuje ve fascinující zónu hravosti. MaxIn10sity je nové umělecké uskupení, které vzniklo v roce 2014. Zabývá se videomappingem a audiovizuálním designem. Tvoří ho László Czigány, Andras Sass a Tamás Vaspöri, kreativní profesionálové, kteří jsou mistry obrazu i zvuku.

Jen Lewin - The Pool (park Kampa)
The Pool je interaktivní světelná instalace, složená ze stovky kruhových stupínků. Vstoupíte-li do tohoto prostředí, vstoupíte do světa, kde hra, pohyb a spolupráce vytvářejí vířící efekty světla a barev. Zkuste si představit gigantické plátno, na kterém můžete společně s ostatními malovat světlem. Jen Lewin je významná americká architektka a umělkyně, tvořící interaktivní světelné instalace. The Pool je prezentován s laskavou podporou Velvyslanectví USA v Praze.

Maxime Houot & Nohista - Cyclique (Zítkovy sady)
Cyclique se nachází mezi digitálním minimalismem a monumentální kinetickou instalací. Síť 256 héliem a LED žárovkami plněných balónků autoři používají jako interaktivní světelné pole, svého druhu gigantickou obrazovku s nízkým rozlišením. Balónky se vlivem větru neustále pohybují a vtahují diváky do synestetické krajiny, kde se zvuk stává dirigentem. Duo francouzských umělců vytváří pohlcující světelné instalace, které potvrzují názor, že se technologie má podřizovat myšlence. 

Richard Loskot - Velké Spektrum (Ovocný trh)
Tato světelná instalace je inspirována duhou – jejím spektrálním efektem. Využívá pomalu rotujících skleněných hranolů, které rozkládají bílý paprsek na všechny barvy duhy. V tomto zvětšeném experimentu se stíny diváků stávají součástí spektra. Richard Loskot je mladý český umělec, který se zabývá dekonstrukcí fungování technologií a kritikou společenských systémů. Instalaci komentuje takto: „Můžete přistoupit k duze, ale tentokrát vám neunikne. Dochází k míchání, sčítání a odečítání barev. Světlo je vše, co vidíme, nic víc. Světlo má v sobě veškeré informace."

Jaroslav Bejvl ml. - CRYSTALLATION (náměstí Jana Palacha)
Tato unikátní světelně-křišťálová instalace ve formě průchozího tunelu je interaktivní v tom smyslu, že ji společně s ostatními můžete dotvořit. Také váš křišťálový ověs může zářit, stačí si jej pořídit a umístit na to správné místo. Souhra světla a broušených křišťálů se tak stává společným a jedinečným zářivým zážitkem. Jaroslav Bejvl ml. je Art Director firmy Preciosa, který v roce 2011 získal cenu Czech Grand Design. Instalace vznikla ve spolupráci se sklářskou firmou Preciosa.

David Černý (Tančící dům)
Speederman má za sebou náročnou cestu z ateliéru až na ulici. Nyní už je ale plný síly a rychlosti. Toto autorovo nové sochařské dílo uvádí SIGNAL festival ve světové premiéře. David Černý je významný český vizuální umělec, který často překvapuje vyhraněnými názory, gesty a uměleckými díly. V pražském veřejném prostoru se momentálně nachází několik jeho soch, včetně miminek na žižkovském televizním vysílači. 

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: