Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
19
června

United Islands 2014

Ostrovy s.r.o

zpět na výpis akcí
 

11. ročník největšího pražského multižánrového festivalu na pražských ostrovech

Začátek:19. 06. 14
Konec:21. 06. 14
Čas:14:00 - 23:59
Kategorie: kultura|koncerty, ostatní, hudba zábava| zábava - ostatní, poznání| po praze,

United Islands of Prague v termínu 19.-21. června obsadí 8 venkovních, 14 klubových scén, zvou na koncerty více než 150 interpretů. Rekordní sbírka rozhoduje, zda bude koncerty hlavních hvězd britské zpěvačky Elly Eyre, argentinského electro-tanga Bajofondo, českých Ohm Square, mladého objevu Childhood z Británie, nové kapely Voila! a mnohých dalších shlédnout v jedinečném prostředí Kinského zahrady. 

Do Kinského zahrady na hlavní hvězdy již od 100 Kč!
Nejvíce zářivou hvězdou je britská zpěvačka Ella Eyre, která má za sebou rádiový megahit Waiting All Night s kapelou Rudimental a podobně válcuje hitparády i její singl Deeper. V cenách BBC Sound of 2014, skončila na druhém místě - jedná se o prestižní ocenění, které každoročně upozorňuje na žhavá jména aktuálního roku, u kterých se předpokládá, že masově prorazí.

Na hlavní scéně se můžete také těšit na slavnou kapelu Bajofondo z Argentiny, dříve známé pod názvem Bajofondo Tango Club. Naservírují mix tanga a elektroniky. Jejich show s orchestrem si zaslouží velké pódium, na kterém v Praze ještě nikdy nehráli. 
Kde si úžasné hlavní koncerty hudební fanoušci poslechnou, rozhodnou sami. Aby co nejvíce diváků mělo možnost si je poslechnout v dobré kvalitě i příjemném prostředí, spustili organizátoři sbírku na www.hithit.cz. Jejím prostřednictvím mohou příznivci akce záměr s umístěním hlavních koncertů do Kinského zahrady podpořit již stokorunovým příspěvkem a zajistit si tak i možnost vstupu na hlavní koncerty.  „Jedenáctý ročník pro nás znamená zásadní krok, po dvou letech návrat k názvu United Islands of Prague, spuštění sbírky na www.hithit.cz. Vytváříme jádro festivalu, na kterém se podílí i diváci. Částku musíme vybrat celou, abychom Kinského zahradu pro konání festivalu otevřeli. Jinak se vše vrací přispěvatelům. " říká jeden z organizátorů festivalu Martin Voňka. 

Z dalších atraktivních jmen zmiňme britskou kapelu Childhood, která znovu uvedla do kurzu termín „shoegaze,“ dříve reprezentovaný kapelami jako The Stone Roses či Primal Scream. Childhood navíc na léto plánují vydání svého debutového alba. Nováčkem na hudebním poli je i bulharská zpěvačka Dena – ikona berlínských hipsterů, která přijede s debutem Flash. V živých vystoupeních navíc využívá mnoho vizuálních prvků a ne nadarmo je srovnávána s M.I.A.

Z české scény se představí legendární Ohm Square se svou novinkou, na níž umně kombinují mix tvrdších tanečních kořenů s písničkářskou přesvědčivostí.  „Tak jako vloni uspěla před tisíci diváky tehdy pro mnohé objevená, dnes již docela známá kapela Zrní, letos jsme na stejný moment pozvali kapelu Voila!. Zpěvačka Zdenka Trvalcová označuje styl své skupiny jako french vintage jazzie pop music. Přijďte si vyzkoušet originální žánrový mix a hlavně strhující frontmanku, co se za jejím označením skrývá.“ popisuje jedno z lákadel české scény organizátor David Gaydečka.

Na druhé hlavní scéně - Radio 1 stage - v Kinského zahradě se dále představí multi-instrumentalista Hugo Kant z Francie, který se v současné době nejvíce věnujě triphopu, DJ Ritchie Ruftone – vítěz World DMC Battle Championship, jež ve finále soutěže sbíral body především za originální hrátky s motivy ze Star Wars, britská beatbox-bluesová kapela Heymoonshaker a mnoho dalších. Českou scénu dále zastoupí třeba držitelka nevíce nominací na letošní ceny Anděl Ille, frontman The Prostitutes Adrian T.Bell se svou aktuální sólovou deskou, Never Sol, kterým produkoval novou desku Jan P. Muchow a další.

Střelák, Kampa, Petřín, Žofín a přilehlé kluby budou tradičně zdarma
Na nově zrekonstruovaném Střeleckém ostrově se rovněž připravují 2 scény - tentokrát zaměřené na world music a jazz. Sobotní program navíc bude z části věnován jeruzalémskému bloku, takže zahrají i čtyři izraelské kapely - do časů swingu a dixielandu vás na jazzové scéně přenesou například Betty Bears, fúzi jazzu, rocku a popu předvedou tuzemští Lanugo. Na world stage za pozornost stojí například newyorští Hazmat Modine, kteří netradičně kombinují dechové nástroje včetně tuby a duduku se zvuky harmoniky, akordeonu a elektrické kytary. Folkovou scénu z Tel Avivu poté přivezou theAngelcy.

Na Kampě se pak chystá Urban stage, která bude také hostit i zahraniční interprety a bude žánrově pestrá – od electroswingu, který reprezentují Pražáci Mydy Rabycad s excentrickou zpěvačkou Žofií Dařbujánovou, přes elektronicko-akustické Vložte kočku, až po indie-rock švédských Toi Let, kteří nemaskují inspiraci kapelami jako Sonic Youth a Dinosaur Jr. 

Spodní část Petřína se promění v přírodní amfiteátr „Check the Czech“, a jak už název napovídá, bude vyhrazena především tuzemským interpretům. Například duu Kieslowski, jež naživo svou originální poetiku přenáší na posluchače ještě lépe než z desky. Jejich koncertům nechybí šarm ani smysl pro humor. To nejaktuálnější pak bude reprezentovat písničkářka Katarzia, která se díky svému autorskému debutu Generácia Y zařadila mezi nejzajímavější jména slovenské alternativní scény.
Na Žofíně se můžete těšit na klidnější odpočinkové zóny s programem stand-up comedy a příznačně u sochy Boženy Němcové i slam poetry. Křižovatka na Újezdě pak bude vyhrazena street party a především samotným návštěvníkům festivalu, kde si budou moct vyzkoušet disciplínu, které se říká open-mic – čili mikrofon dostupný pro všechny, kteří chtěji představit své autorské písně. Z mnoha potvrzených interpretů na open-mic zmiňme  třeba Justina Lavashe či Kieslowski.

Kluby budou hostit program od desáté večer. Letos se zapojily Roxy, Lávka, Rock Café, Zephyr, Meet Factory, Jazz Dock a LaLoca.  
Festivalu navíc předchází 19.6. již tradiční Klubová noc. Hrát se bude mimo jiné i na Nákladovém nádraží Žizkov (Republic of Two, Kieslowski) nebo v Paláci Akropolis (Nylon Jail, Tichonov). Celkem na klubové noci zahraje přes 40 interpretů ve 12 klubech.
 

 

Ostrovy s.r.o
Tel: 257 325 041
Kampa
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: