Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
října

Struny dětem

MHF Struny podzimu

zpět na výpis akcí
 

Intenzivní tvůrčí víkend pro hudebně zvídavé děti a hravé rodiče.

Začátek:18. 10. 13
Konec:20. 10. 13
Čas:17:00 - 20:00
Kategorie: kultura|koncerty, klasika, hudba, pro děti| Zábava

Struny dětem rozehrají od 18. do 20. října v pražském divadle Minor plný akord koncertů, divadelních představení, ale především hudebních, výtvarných i filmových dílen a dílniček.

Rodinné výpravy se tak mohou těšit na Tata Bojs, Vltavu nebo Už jsme doma, barokní Ensemble Inégal, Pražský filharmonický sbor, bubenickou show studentů Pražské konzervatoře a také Clarinet Factory s Alanem Vitoušem, kteří se hudebně napojí na legendární filmy Karla Zemana Cesta do pravěku a Ukradená vzducholoď.

Struny dětem zas zaplní každé volné místo Divadla Minor: hlavní program v jeho prostorách doplní nepřetržitá řada dílniček a dalších aktivit. Na návštěvníky zde bude číhat namátkou výroba vitráží technikou Tiffany či létajících balonů, sestavování elektrodřeváků či vlastní nástěnné mapy kontinentů.

Pořady jsou koncipované pro děti ve věku od 4, 7 a 10 let, ty ještě menší se mohou koncertů zúčastnit na klíně. Vstupenky na jednotlivé koncerty či dílny budou v prodeji od 26. srpna. 

O klasickou hudbu se postará Pražský filharmonický sbor, který v moderaci Petra Kadlece předvede nejkrásnější a nejslavnější sborové kousky historie. Řádící dětskou experimentální kapelu si troufne sestavit Jan Matásek pod názvem Hudebně drámo, přičemž se například pokusí zjistit, co si zpívala Karkulka cestou k babičce. Mezitím violoncellista Petr Nouzovský a harfenistka Barbora Plachá připraví Koncert pro 51 strun, na který naváží workshopem pro začínající violloncellisty a harfenisty. V Cirkusu Ulice Dagmar Urbánkové si děti vyrobí knížku o třech stranách a v tělocvičně se protáhnou s Tuctem kulí. U Lucie Lomové si nakreslí komiksový strip a pod dohledem výtvarnic divadla Minor si také mohou vyrobit kapesní divadélko inspirované kouzelným světem filmů Karla Zemana. 

Kromě dílen na děti čekají volné hravé zóny – růžová věž pod taktovkou montessori Duhovky, oblíbené Bystřiště mozkových závitů Mindoku či internetové hřiště CT: D. V zákoutí divadla též bude číhat tyranosaurus z filmu Cesta do pravěku Karla Zemana.

Kompletní program najdete zde.

 


 

MHF Struny podzimu
Tel: 224 946 508
Vodičkova 674/6
Praha 1, 11000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: