Chtěli jste si někdy otevřít restauraci nebo vás jen zajímalo, jaké to asi je?
Tenhle den je skvělou příležitostí si to vyzkoušet. Na jednoduchý princip festivalu pop up restaurací přišla skupinka milovníků jídla ve Finsku.
Fenomén zvaný pop-up
Filozofie pop-up událostí si pohrává s možností rozproudit život na nečekaných místech. Ať už jde o umělecké instalace, filmová promítání nebo právě o svátek labužníků, cílem je vytrhnout kolemjdoucí ze stereotypu a probudit v nich zájem o nové služby či produkty. Pop-up restaurace vznikají a mizí jako bubliny a jejich kouzlo spočívá právě v dočasnosti. V předem ohlášený den si restauraci může otevřít kdokoliv, kdo si na to troufá. Stačí postavit stůl na trávník, rozprostřít deku v městském parku nebo vytáhnout gauč před činžák na hlučnou ulici. Nadšení foodies konečně dostávají možnost uspokojit chutě ostatních a navzájem sdílet zájem o dobré jídlo a pití.
18. srpna se bude jíst všude. Od New Yorku po Tokio. Stranou nezůstane ani Praha. Restaurant Day Prague proběhne v srdci bohémského života, na ulici Krymská.
V květnu 2011 se v rámci prvního Restaurant Day otevřelo na 40 restaurací po celém Finsku a můžete hádat dvakrát, s jakou úspěšností se tento festival jídla a pití setkal.
Také by tě mohlo zajímat:
Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.
Vybrali jsme nejlepší zmrzlinárny v Praze, nejen v centru, ale i dál od řeky. Ochutnat můžete klasickou zmrzku, parlorky (tedy cookies se zmrzlinou) i lahodný sorbet.