Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
března

Radim Vizváry: Sólo

Mime Prague

zpět na výpis akcí
 

Best of z pantomimické tvorby Radima Vizváryho, který za toto představení získal Cenu Thálie. Moderní pantomima, kterou chcete zažít:

Datum:18. 03. 23
Cena:370 Kč
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|divadla, ostatní zábava| poznání|

Deset milníků pantomimy v podání předního českého mima Radima Vizváryho. V 90 minutách představuje pestrou škálu odstínů tohoto žánru. Od klasické pantomimy k butó, od fyzické komedie až po současné mimické divadlo. Tradice, poetika, groteska, extravagance i lyrika.

Budete se smát i brečet, a to bez jediného Radimova slova – k jeho umění totiž nejsou potřeba. Vyjadřuje se čistě tělesně a organicky propojuje pohybovou virtuozitu s přesvědčivým herectvím.

Sólo Radima Vizváryho je dechberoucí podívaná vhodná jak pro milovníky pantomimy, tak pro diváky, kteří se s ní setkávají poprvé.

Radim Vizváry za mimořádný jevištní výkon v inscenaci Sólo získal Cenu Thálie 2016 v kategorii Balet, pantomima a jiný tanečně-dramatický žánr.

„Pantomima, respektive mimické divadlo, umí oslovit i tou nejnáročnější formou, jestliže se jí chopí umělec, který svému oboru věří. Vizváry je bezpochyby největší osobnost soudobého mimického divadla, která obsáhne jak jeho současnost, tak i jeho klasický odkaz.“
(Ladislava Petišková, kritička a teatroložka)

Švandovo divadlo
Tel: 604 969 724
Štefánikova 57
Praha 5, 150 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: