Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Promítání českého dramatu v rámci letního kina na Mariánském náměstí.

Datum:19. 08. 22
Cena:Zdarma
Čas:20:30 - 22:30
Kategorie: kultura|kina

Film se odehrává v průběhu posledních měsíců Palachova života. Zobrazuje jeho vztah s přítelkyní Helenkou, bouřlivý kolejní život na sklonku šedesátých let, soužití s maminkou ve Všetatech, studentské brigády v Kazachstánu a Francii. Jan Palach chodí do školy, pozoruje a mlčí. Stejně jako se od podzimu 68 mění veřejný život, ráz ulic i výrazy lidí, stává se něco i s Jenem. Jak to, že si ničeho nevšimla jeho dívka, maminka, spolužáci? Osudného rána si Jan Palach bere z domova svačinu, na koleji vtipkuje se spolubydlícím a před odchodem do města se vysprchuje. Kamera Jana Šustera sleduje po celý film Janovu tvář a pokouší se zachytit okamžiky jeho rozhodnutí nastoupit cestu, na níž se z milujícího syna, oddaného přítele a citlivého, přemýšlivého studenta filosofie stává „pochodeň číslo 1“.

Večerní posezení bude mít výjimečnou atmosféru i tím, že půjde o tzv. tiché kino. Diváci dostanou sluchátka, takže získají perfektní zvuk a projekce tím pádem nezpůsobí hluk svému okolí. Akci pořádají tvůrci filmového festivalu 3KinoFest ve spolupráci s Městskou knihovnou v Praze. Filmy jsou uváděny v rámci iniciativy Moje Mariánské.

Mariánské náměstí
Tel:
Mariánské náměstí
Praha 1, 110 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: