Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
10
června

Pražské vinařské a rybí slavnosti

Pražské náplavky

zpět na výpis akcí
 

Na Vltavě se snoubí dobrá vína s příjemnou atmosférou!

Začátek:10. 06. 22
Konec:11. 06. 22
Čas:13:00 - 22:00
Kategorie: gastro|festivaly


O víkendu 10. – 11. června 2022 bude pražská náplavka Hořejšího nábřeží patřit milovníkům dobrých vín a podmanivých chutí. Nejkvalitnější vína z české a moravské produkce vinaři představí v srdci Prahy na březích Vltavy v úchvatné kulise vyšehradského panoramatu.

Na Pražských vinařských a rybích slavnostech nebude chybět dobré jídlo a pouliční umění "buskers". Návštěvníkům se otevře také řeka.

K dobré rybě patří dobré víno a na náplavkách se tyto věci snoubí v jedinečnou harmonii chuťových prožitků.

Nebude chybět ani hudba. Program bude doplněn o vystoupení skvělých českých buskerů.

„Hlavním lákadlem bude degustace vín, poznávání chutí a vůní, přičemž chceme návštěvníkům odhalit tajemství zvláštností různých odrůd českých a moravských vín. Charizma vltavských náplavek podkreslí příjemnou atmosféru, ve které návštěvníkům představíme naši vinařskou tradici,“ říká dramaturg Pražských vinařských slavností Jiří Vrtiš a zároveň upozorňuje, že akce navazuje na Pražské rybářské slavnosti.

„Pracujeme s tradicí. Kulinářům a milovníkům gastronomie nemusím připomínat, že k dobré rybě patří dobré víno. Na náplavkách se tyto věci snoubí v jedinečnou harmonii chuťových prožitků,“ slibuje Vrtiš.

Střední a malá vinařství s rodinnou tradicí představí projekt Umění vína. Ve své zóně bude prezentovat celkový průřez nabídky více než 40 vinařství, které si bude možné na místě objednat s následným doručením přes e-shop. Na místě budete moci ochutnat a zakoupit vybraný sortiment desítek vín, knih o víně nebo dřevěných per vyrobených z vinařského sudu. Osobně se představí v pátek 10.6. Víno J. Stávek, vinařství KADRNKA, Sing Wine, Sv. Václav a Stanislav Charvát. V sobotu 11.6. se můžete setkat s vinaři z MIKROSVÍN Mikulov, Zámecké vinařství Lobkowicz z Roudnice nad Labem, Vinné sklepy Kutná hora a Vinařství Ilias. Zónu Umění vína doplní program krátkých řízených degustací v degustační a odpočinkové zóně.

Celý program doprovodí příjemná a stylová hudba. „Na pražské náplavky se skvěle hodí pouliční umění, tzv. Busking. Rozhodli jsme se tedy doplnit náš, již tak nabitý program, o vystoupení skvělých českých buskerů,“ představuje doprovodný program jeden z organizátorů Tomáš Staněk.

Pražské náplavky
Tel:
Hořejší nábřeží
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: