Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
03
února

Světy české animace

Holešovická tržnice

zpět na výpis akcí
 
Tip

Unikátní výstava o českém animovaném filmu.

Začátek:03. 02. 22
Konec:03. 07. 22
Cena:od 190 Kč
Čas:09:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, poznání| muzea, ostatní

Na výstavě o českém animovaném filmu za dobu 1945 – 2020 se podíleli přední čeští animátoři a filmoví tvůrci v čele s Janem Bubeníčkem (další členové prof. Jiří Kubíček, prof. MgA. Edgar Dutka, Mga. Zuzana Bukovinská, Mgr. Daniela Kramerová a další) za spolupráce s osvědčenou výstavní architektkou Martinou Károvou. Výchozím bodem pro vznik rozsáhlé výstavy byla skutečnost, že ačkoliv se o dějinách i současnosti české animace mluví jako o jedné z výkladních skříní, málokdo ve skutečnosti dobře zná díla významných autorů a rozumí principům různých animačních technik. Přestože i v současnosti jde o jeden z oborů, ve kterých se Češi mohou prezentovat světovými úspěchy, neexistuje významná stálá expozice české animace ani velké výstavní projekty představující historii a současnost i techniky a principy animace.

V jednotlivých sekcích za minimálního textového doprovodu výstava návštěvníkům ukáže bohatou a světově oceňovanou historii českého animovaného filmu (Zeman, Týrlová, Trnka, Brdečka, Pojar, Švankmajer…) a neméně zajímavou současnost (Klimt, Balej, Držiak, Pavlátová, Kaščejeva, ad.). Dále představí nejzajímavější artefakty z příprav filmů jako jsou loutky, původní výtvarné návrhy, kulisy, dekorace, plakáty a mnoho dalšího.

OTEVÍRACÍ DOBA

pondělí - pátek 9 - 18 hod

sobota - neděle 10 - 20 hod

Holešovická tržnice
Tel: 220 800 592
Bubenské nábřeží 306/13
Praha 7, 170 04
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: