Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
listopadu

Co nám nedá den, má noc

Gabriel Loci

zpět na výpis akcí
 
Tip

Art Festival v Gabriel Loci

Začátek:12. 11. 21
Konec:14. 11. 21
Cena:od Zdarma
Čas:11:00 - 19:00
Kategorie: kultura|galerie, koncerty, hudba poznání|

Druhý listopadový víkend se propojí jedna z nejznámějších galerií v Praze – The Chemistry Gallery - s unikátním prostorem Gabriel Loci na pražském Smíchově a uspořádá zde Art Festival. Na akci nazvané CO NÁM NEDÁ DEN MÁ NOC se představí nejen rezidenční umělci, kteří mají svůj ateliér v Gabriel Loci, ale široká veřejnost bude moci shlédnout výstavu dalších progresivních umělců, díla módních návrhářů, k vidění bude také světelná instalace a celou akci doplní živá hudba.

Akce začíná v pátek 12. listopadu v 18:00 vernisáží, během které budou díla umělců doprovázena živou kapelou The Muslim Jew, the Ugly and the Drummer. Hudba instrumentální kapely bude během vernisáže tajuplným způsobem doplňovat atmosféru bývalého kláštera.

Na výstavě CO NÁM NEDÁ DEN MÁ NOC budou během celého víkendu vystavena například díla malířky Laury Limbourg, která se v loňském roce stala vítězkou Ceny kritiky za mladou malbu. Limbourg, jež v příštím roce dokončí studium na pražské AVU v ateliéru Josefa Bolfa, ve svých dílech podtrhuje závažnost problematiky prostituce a sexuální turistiky. Dále se na výstavě představí Michaela Červená, se svými vyšívanými obrazy, deníkovými záznamy a
automatickou malbou. Chybět nebude ani další rezident, mladý sochař Patrik Adamec, který nachází inspiraci v přírodě a v maličkostech kolem nás a fascinují ho lidé a prostor a jejich vzájemné ovlivňování. Mezi další mladé umělce budou patřit Juraj Ďuriš, Jan Soumar nebo Martin Malý. Ze střední generace například malířka Kamila Ženatá.

Přehlídka moderního umění bude uspořádána v Rajské zahradě, v jednom z nejkrásnějších sálů Gabriel Loci a v přilehlých prostorách prvního a druhého patra bývalého kláštera. Chodbu, která obklopuje Rajskou zahradu, zaplní svoji audiovizuální instalací Jan Poš, který studoval ateliér time based media na UJEPu v Ústí nad Labem a nyní je studentem ateliéru sochařství na pražské AVU.

Část Art Festivalu je určena módním návrhářům. Ve Sloupovém sálu budou k vidění a také ihned k zakoupení ready-to-wear kolekce dobře známých módních ikon, jako je Klára Nademlýnská, Zoltán Tóth, Lukáš Krnáč nebo Tereza Rosalie Kladošová.

Knihovna, jedinečná a také nejvíce zachovalá místnost bývalého benediktinského kláštera, bude hostit po celou dobu akce NFT Gallery. NFT je zkratka ze slovního spojení „non-fungible token“, což lze přeložit jako „nezastupitelný token“. Jedná se o revoluční způsob prodeje pro digitální umělce, díky kterému se vytvoří k jejich dílu jedinečný certifikát a označí ho tak za pravý originál, který je jen jeden a nelze jej zaměnit. NFT je možné koupit za kryptoměny, nejčastěji ethereum. Jedná se o jednu z prvních výstav NFT v ČR, vystavovat zde budou: čtyrčlenné uskupení NotReal Virtual, Dalibor Cée, Tomáš Vavříček či Jan Sládeček, který v uplynulých letech působil jako digitální tvůrce v Los Angeles.

Jako název pro Art Festival použili organizátoři nepříliš známý palindrom: CO NÁM NEDÁ DEN MÁ NOC. Jde tedy o text, který se čte stejně zleva doprava i zprava doleva. Víkendová akce je zdarma. V pátek je na programu od 18:00 do 22:00 vernisáž s živou hudbou od instrumentální kapely The Muslim Jew, The Ugly & The Drummer. Od 22:00 do 6:00 hodin sobotního rána bude následovat v Lustrovém sále Gabriel Loci party: WELLWET, kde zahraje norský DJ Skatebård. Cena vstupenky na party je 450 Kč na místě, vstupenky jsou k dispozici za 350 Kč také v předprodeji na GoOut.

Oba dva víkendové dny pokračuje celá akce od 11:00 do 19:00. Pro zájemce zde bude možné zakoupit umělecká díla či originály od módních návrhářů a pořídit si tak jedinečný vánoční dárek nebo umělecké dílo pro začínající sběratele. Součástí akce bude také Art Shop, kde budou k dispozici tisky od vystavujících umělců nebo merch v podobě tašek a triček CO NÁM NEDÁ DEN MÁ NOC.

V neděli od 17:00 hodin nabídne kurátor výstavy Petr Hájek z The Chemistry Gallery komentovanou prohlídku, na které seznámí zájemce nejenom se samotnými díly umělců, ale i s neokoukanými prostory kláštera skrytými za vysokou zdí v Holečkově ulici na Smíchově. V 18:00 zakončí celý Art Festival koncert živé hudby v Rajské zahradě. Organizátoři připravují koncert nového setu české zpěvačky NEVER SOL.

Víkendová akce je zdarma. V pátek je na programu od 18:00 do 22:00 vernisáž s živou hudbou od instrumentální kapely The Muslim Jew, The Ugly & The Drummer. Od 22:00 do 6:00 hodin sobotního rána bude následovat v Lustrovém sále Gabriel Loci party: WELLWET, kde zahraje norský DJ Skatebård. 

Gabriel Loci
Tel: 602 506 507
Holečkova 106/10
Praha, 15000
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: