Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
18
listopadu

Médeia

JEDL

zpět na výpis akcí
 

Divadelní projekt Médeia je zpracováním krutých příběhů lásky, zrady a pomsty. Lucie Trmíková byla za roli Médei nominována na cenu Thálie.

Datum:18. 11. 21
Cena:250 Kč
Čas:19:30 - 20:40
Kategorie: kultura|divadla zábava| poznání|

„Za chvíli, až budeš trpět až do dne své smrti, pomysli, Iásone, že žila jednou dívenka Médeia, náročná a čistá. Malá něžná Médeia ležela s roubíkem v ústech na dně té druhé. Bojovala úplně sama, nepoznaná, bez pomoci.“

Divadelní projekt Médeia je zpracováním jednoho z nejkrutějších příběhů lásky, zrady a pomsty, který byl kdy napsán. Scénář se inspiruje, propojuje a zpracovává texty Senecy, Anouilha, Christy Wolfové, Ingeborg Bachmannové, Oscara Wildea, Vojtěcha Nebeského a Lucie Trmíkové, jež byla v roce 2019 za ztvárnění Médeii nominována na cenu Thálie v kategorii Loutkového a alternativního divadla.

REŽIE: Jan Nebeský
SCÉNÁŘ: Lucie Trmíková
HUDBA: Jan Šikl
VÝTVARNÁ SPOLUPRÁCE: Igor Korpaczewski a Margita Titlová
KOSTÝMY: Petra Vlachynská
HRAJÍ: Lucie Trmíková, David Prachař, Jan Šikl 

Divadlo X10
Tel:
Charvátova 39, Praha
110 00, https:/
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: