Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 
Tip

Po loňském online ročníku se Mezi ploty vrací do parku Psychiatrické nemocnice Bohnice,.

Začátek:02. 10. 21
Konec:03. 10. 21
Cena:Zdarma
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: kultura|divadla, koncerty, ostatní, hudba

Přestože se festival rozsahem trochu uskromní, určitě neutrpí na kvalitě. Svým vystoupením jej totiž podpoří umělci jako Michal Pavlíček s Monikou Načevou, Prago Union, Tomáš Klus, Marta Jandová či Cocoman. Chybět nebude ani online část věnovaná duševnímu zdraví, která nabídne sérii přednášek a diskuzí s odborníky.

Mezi ploty je událost, která klidné prostředí Psychiatrické nemocnice Bohnice pravidelně mění v rušný labyrint muziky, divadla, her, komunikace a radosti. Letos, stejně jako loni, však areál nemocnice zůstal v květnu zahalen melancholickým tichem, což je samozřejmě jen jeden z tisíců nemilých důsledků koronavirové polízanice. Festival tedy bojuje o přežití. V tom není mezi kulturními akcemi sám, ale jeho situace je ještě složitější, protože psychiatrická nemocnice, jako zdravotnické zařízení, musí klást nadstandardní důraz na bezpečnost.

Rok 2021 však přece jen není tak temný jako ten předchozí, a po loňském čistě onlinovém ročníku proto organizátoři na letošní říjen připravili „hybridní“ verzi festivalu pod názvem „MEZI PLOTY před ploty“. A i když na poslední chvíli dostali dobrou zprávu, že festival nemusí zůstat před ploty, ale ve skromnějším provedení se může konat přímo v nemocničním areálu, tenhle název akci už zůstal. Na tradičním místě před kostelem tedy vyroste pódium a plenérová scéna, které přivítají více než dvě desítky hudebních a divadelních souborů, a celé dění se bude současně přenášet online. Ploty si i v této podobě zachovají velkou žánrovou pestrost – nabídnou hiphop, reggae, rock, alternativní muziku, tanec, nový cirkus, divadlo a mnoho dalšího. Nezapomenou na děti ani na handicapované umělce. Kromě již zmíněných účinkujících přijedou například Please The Trees, Th!s, Sto zvířat, Sunflower Caravan, Sacra Circus, Bohnická divadelní společnost, Losers Cirque Company nebo Kašpárek v rohlíku.

Umělců, kteří chtějí událost podpořit, i když na ní třeba nemohou přímo vystoupit, je ovšem mnohem více. Z toho důvodu bude po skončení fyzické akce až do 8. října pokračovat festivalový stream, plný rozhovorů s těmi, kteří festivalu Mezi ploty přejí, aby se v příštím roce ve zdraví dožil svých třicátých narozenin. Osobnosti jako Arnošt Goldflam, Vilma Cibulková, Jan Potměšil či Martin Němec budou mluvit o umění, o festivalu, ale i tak vůbec o životě.

Psychiatrická léčebn...
Tel: 284 016 111
Ústavní 91
Praha 8, 181 02
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: