Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
[design/2015/icon-vizitka-detail-header.png]

BOLD Gallery

Praha 7, U Měšťanského pivovaru 6a, 170 00

zpět na výpis
Tip
 
BOLD Gallery

Bold Gallery ležící na pomyslné spojnici mezi Trafo Gallery a DOX dotváří obraz Holešovic jako nejvýznamnějšího pražského art districtu.

Kategorie: kultura|galerie

Pražské Holešovice, které se rychle mění v epicentrum současného umění, budou mít další důležitý opěrný bod. Již 28. května 2020 zde vůbec poprvé otevře své dveře návštěvníkům Bold Gallery, aby představila první projekt – autorskou výstavu experimentální malířky Radky Bodzewicz.

Nový prostor nevznikl náhodou. Pravdivost rčení o změně, která znamená život, tu dokazuje renomovaný galerista a majitel Galerie a aukčního domu Arcimboldo Oldřich Hejtmánek. Ten se rozhodl projektem Bold Gallery posunout těžiště aktivit své respektované výstavní instituce směrem k aktuálnímu umění.

Jen stěží si mohl vybrat pro svůj start lepší spojovací most mezi bohatou historií a dynamickým prostředím současné tvorby, než je právě výstava Radky Bodzewicz. Mimořádně talentovaná, originální, ještě ne třicetiletá vizuální umělkyně připravila speciálně pro Bold Gallery výstavu na motivy Danteho Božské komedie. Cestu skrze tři základní etapy posmrtného bytí – Peklo, Očistec a Ráj, chápe ale absolventka pražské akademie jako emotivní nebo psychický stav a vztahuje ji k dnešní každodennosti. Zcela výjimečný je pak způsob, jakým autorka dokáže začlenit do fyzického výtvarného díla prvky virtuální reality. Projekt doprovází interaktivní katalog s textem kurátora výstavy Radka Wohlmutha.

Bold Gallery, ležící na pomyslné spojnici mezi Trafo Gallery a DOXem, dotváří obraz pražských Holešovic jako nejvýznamnějšího pražského art districtu současnosti. „Pro připravované výstavní projekty máme k dispozici větší prostory v působivém industriálním stylu a několik měsíců jsme intenzivně pracovali na kvalitním a přitažlivém výstavním plánu i nadstandardní online prezentaci galerie,“ popisuje galerista Oldřich Hejtmánek a dodává: „Nová aktivita ovšem samozřejmě neznamená definitivní rozloučení s Arcimboldem, které bude nadále zaměřené na staré mistry, asiatika a aukce.“ 

U Měšťanského pivovaru 6a
Praha 7, 170 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: