Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

V sobotu 28. srpna se v prostoru před vyšehradským Starým purkrabstvím odehraje celodenní akce s názvem Vyšehrad 1741.

Datum:28. 08. 21
Cena:Zdarma
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: zábava| poznání|po praze, památky pro děti|

Po úspěšném loňském připomenutí bitvy o Vyšehrad roku 1420 se tentokrát na jeden den přesuneme do doby, kdy na habsburském trůně první rok seděla Marie Terezie, mezi Rakouskem a Pruskem se rozpoutal konflikt známý jako Slezské války a Praha se stala středobodem evropského dění. Na podzim roku 1741 – tedy přesně před 280 lety – byl Vyšehrad i s celou Prahou obležen a následně obsazen francouzskými, bavorskými a saskými vojsky.

Tato nepříliš známá kapitola českých dějin ožije v reálných kulisách vyšehradské citadely a pro všechny návštěvníky, kterým bude přístupná zdarma, zde bude k vidění mimo jiné ukázka vojenského ležení, stany s dobovými řemesly či historická kuchyně. Živý program bude probíhat od 10 do 17 hodin a jeho součástí bude slavnostní průvod, přehlídka vojsk s ukázkou vojenských dovedností, historický šerm, rekonstrukce boje o Vyšehrad i prezentace života v 18. století. Akce se koná pod záštitou starostky Prahy 2 Mgr. Jany Černochové.

KNÍŽECÍ A KRÁLOVSKÁ AKROPOLE
vstup volný
Hlavní programové body:

10.00 průvod
11.30 přehlídka vojsk a ukázka vojenských dovedností
14.00 boj o Vyšehrad
16.00 kapitulace pevnosti

KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY
Od 12 a od 14.30 proběhnou dvě speciální komentované prohlídky k této akci s ředitelem NKP Vyšehrad Petrem Kučerou. Jejich součástí jsou dva úseky kasemat - Martinské kasematy a větev mezi Cihelnou bránou a Letní scénou.
Začátek je na Starém purkrabství.

Další komentované prohlídky:
11.00 Tváře Vyšehradu - Barokní pevnost
13.30 Tváře Vyšehradu - Královský hrad
18.00 Podvečerní procházka Vyšehradem

Začátek je v infocentru Špička.

Vyšehrad - Staré pur...
Tel: 222 513 842
Vyšehradské sady
Praha 2, 128 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: