Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
31
července

Letní kino: Tři léta

Kasárna Karlín

zpět na výpis akcí
 

Projekce brazilského snímku Tři léta v letním kině na dvoře karlínských kasáren.

Datum:31. 07. 21
Cena:80 Kč
Čas:21:00 - 22:40
Kategorie: kultura|kina

Každý rok, v prosinci, uprostřed brazilského léta, pořádá bohatá rodina ve svém luxusním domě na pláži gigantickou párty. Takto rodinu a její zaměstnance nacházíme ve filmu Tři léta v roce 2015. Následující léto se ale vše změní, večírek je zrušen, otec rodiny uvězněn a matka se synem prchají do zahraničí. Dům zůstává v rukách zmatených zaměstnanců ponechaných bez peněz, pouze se starým otcem odsouzené hlavy rodiny. Režisérka filmu Sandra Kogut si nemohla vybrat lepší obsazení pro dvě hlavní oběti zmatků v neoliberální noční můře. Hereckému obsazení dominuje skvělá Regina Casé, která se ujala role služky, stejně jako ve filmu Kdy se máma vrátí?, který si můžete pamatovat z minulých ročníku Kina Brasil. Režisérce se zde bez morálních či výslovných komentářů podařilo ukázat problémy současné Brazílie z pohledu těch, kteří jim čelí.
Projekce v původním znění s titulky.

Kasárna Karlín
Tel:
Prvního pluku 2
Praha 8, 186 00
Navigovat
MHD

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: