Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
 

Chcete se vrátit do svých dětských let, nebo dopřát svým nejmenším jedinečný pouťový zážitek? Pak si určitě nenechte ujít novou atrakci na Petříně.

Začátek:26. 06. 21
Konec:30. 09. 21
Cena:70 Kč
Čas:09:00 - 21:00
Kategorie: kultura|ostatní, zábava| zábava - ostatní, pro děti| Zábava

Praha si v rámci kampaně V Praze jako doma připravila pro místní i turisty originální eventy i volnočasové aktivity. Jednou z nich je také jízda na 200 let starém kolotoči z Florencie, který patří mezi tři nejkrásnější svého druhu v Evropě. Tato unikátní atrakce bude zdobit Petřín od 18. června až do konce září.

Historické zajímavosti kolotoče: Nabídka od šejka a role ve filmu
Jedná se o starodávný kolotoč, který původně patřil italské rodině Degli Innocenti. Pyšní se ručně vyřezávanými koňmi a kočáry, které vás překvapí svou zachovalostí. Svou zásluhu na tom mají němečtí řemeslníci ve Wiesbadenu, kteří si dali velmi záležet na tom, aby vše bylo dotažené do posledního detailu. A za svou prvotřídní práci sklidili zasloužené ovoce.
Zájem o tuto legendární atrakci byl natolik velký, že se kupní nabídky začaly hromadit ze všech stran. Rodina ho ovšem nikomu prodat nechtěla – a to ani tehdy, když ho v 50. letech chtěl odkoupit bohatý šejk z Persie.
Od své výroby zažil kolotoč mnohé. Zahrál si v několika filmech od světových režisérů, vozil děti i dospělé po celé Evropě a 5 let byl zaparkován v italském Gardalandu, kde ho obdivovaly tisíce a tisíce návštěvníků.

Jak je to dnes? Kolotoč hraje a svítí jako nový
Díky excelentní práci německých řemeslníků si kolotoč dokázal udržet svůj lesk a barvy i navzdory času, nezmarům počasí a častým modernizacím. Světla, která svítila hořením acetylenu, vystřídala později elektrická světla. Hudbu, která dříve vycházela ze vzduchových varhan, dnes nahradil klasický přehrávač. Přesto je kolotoč ve vynikajícím stavu, a díky tomu může radost rozdávat až do dnešního dne. Přijďte i vy nasát historii pouťového kolotoče a dopřát sobě i svým dětem jedinečný zážitek.

Petřínská rozhledna ...
Tel:
Petřínské sady 633
Praha 1, 11800
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: