Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
06
října

Designblok 2021

Designblok

zpět na výpis akcí
 
Tip

To nej z českého designu. Designblok se vrací do Gabriel Loci, nově proběhne i v Uměleckoprůmyslovém museu. Hlavní téma 23. ročníku bude Štěstí!

Začátek:06. 10. 21
Konec:10. 10. 21
Cena:od 350 Kč
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|galerie, ostatní, vizuální umění zábava| poznání| lifestyle|

Hlavním výstavním místem Designbloku 2021 bude, stejně jako v minulém roce, Gabriel Loci na pražském Smíchově. Program festivalu se ale letos rozšíří o nové místo na Starém Městě – novinkou letošního ročníku je výstavní projekt nazvaný RENESANCE 21, který návštěvníky zavede do Uměleckoprůmyslového musea v Praze (UPM). 23. ročník největšího českého festivalu designu a módy proběhne od 6. do 10. října 2021. Tématem, které tradičně propojí jednotlivé části festivalu, bude letos ŠTĚSTÍ.

Loni měl Designblok v Gabriel Loci premiéru, letos se do členitých prostor bývalého beuronského kláštera vrací a budova v Holečkově ulici bude určena pro výstavy novinek designérů, škol, galerií, výrobců a prodejců. Kromě prostoru Gabriel Loci, kde bude umístěno Superstudio, Openstudio, Designérie a v kostele i Art House, se pořadatelé rozhodli otevřít výstavní dům RENESANCE 21, který představí české projekty splňující kritéria kurátorského výběru. Dům RENESANCE 2021 bude umístěn v budově Uměleckoprůmyslového musea v Praze, která je součástí genia loci budov umění a ducha  Palachova náměstí.   

Ve dvou patrech muzea budou vystaveny projekty českých designérů a výrobců, kteří kladou velký důraz na vynikající design a stejně tak na řemeslné zpracování svých výrobků. Kromě jednotlivých expozic předních českých designérů a výrobců bude součástí RENESANCE 21 také výstava Masters. Zde budou formou „obrazárny“ vystaveny jednotlivé ikony současné české produkce. Tato část bude určena zejména pro výrobce, kteří vlivem pandemie museli odložit vývoj řady novinek, ale jejich kolekce z posledních let obsahují mimořádné kusy, které stojí za to si připomenout a ukázat je v kontextu vynikajícího designu a řemesla široké veřejnosti, stejně jako výrobky, které jsou dosud ve fázi prototypu.

V novorenesanční budově Uměleckoprůmyslového musea v Praze, jehož posláním je schraňovat a prezentovat poklady českého uměleckého řemesla a designu, tak budou k vidění výstavy současného českého designu, které představí produkty mající předpoklady stát se v budoucnu, díky svému vynikajícímu uměleckému a řemeslnému zpracování, součástí sbírek této významné instituce. „Jsme velice potěšeni, že letos můžeme otevřít renovované muzeum i pro část Designbloku a doufám, že zvolené téma bude zde plně rezonovat, jak renesance, tak štěstí, obé potřebujeme i jako společnost!“  říká ředitelka UPM Helena Koenigsmarková.

Designblok
Tel: +420 739 592 931
Holečkova 10, bývalý klášter
Praha 5, 15000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: