Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
21
dubna

Dítě v Dlouhé - online

Divadlo v Dlouhé

zpět na výpis akcí
 

Divadelní festival pro děti a jejich dospělé. Hlavní program tvoří představení tří renomovaných mimopražských divadel.

Začátek:21. 04. 21
Konec:24. 04. 21
Čas:10:00 - 20:00
Kategorie: kultura|divadla zábava| pro děti|

Letošní ročník festivalu pro děti a jejich dospělé Dítě v Dlouhé se vzhledem k situaci bude konat pouze on-line, a to včetně doprovodného programu. Hlavní program tvoří představení tří renomovaných mimopražských divadel, která uvedeme ze záznamu, a živý přenos premiéry Divadelního spolku LokVar.

Při tvorbě programu letošního ročníku jsme vycházeli ze specifických vlastností on-line prostředí, které je do značné míry omezující, ale může mít i své výhody. K těm patří například to, že vám můžeme zprostředkovat inscenace nové, před živým publikem dosud neuvedené, ale i tituly starší, které jsme kvůli technickým podmínkám do Dlouhé na živo přivézt nemohli. To je případ Pohádky o Raškovi libereckého Naivního divadla, pro kterou jsme v Dlouhé nenašli adekvátní hrací prostor. Příběh chudého chlapce, který ke štěstí přišel a pro Čechy první zlatou zimní olympijskou medaili vybojoval, vykazuje zjevné pohádkové rysy, které dovedně posílil autor předlohy Ota Pavel a scénické zpracování v Naivním divadle je dále rozvíjí.

Festival zahájí inscenace plzeňského Divadla Alfa Pozor, Zorro!, kterou jsme měli už ve výběru na minulý, zrušený ročník. Dobrodružná loutková komedie s minimem slov, ale zato spoustou akce a živé hudby mexických mariachi zaměstná kolem osmi desítek loutek i devět živých herců. Autoři se volně inspirovali filmovými zpracováními legendy o maskovaném mstiteli, především stejnojmenným filmem z roku 1920 s Douglasem Fairbanksem v hlavní roli. Navazují tak zároveň na své předchozí velmi úspěšné zpracování filmové klasiky v inscenacích James Blond a CHA CHA CHA aneb CHArlie CHAplin a jiná CHÁska.

Třetím festivalovým titulem je pak novinka brněnského Divadla Polárka Slon a mravenec. Příběh tří rozdílných přátel vznikl na základě stejnojmenné knihy Daisy Mrázkové a na svou premiéru s živým publikem stále ještě čeká. Jeho záznam byl natočen přímo pro on-line vysílání.

Na závěr festivalu vás pak čeká živý přenos premiéry inscenace Kašpárek domek staví v podání Divadelního spolku LokVar. Dvě loutkové pohádky o Kašpárkovi, touze po domově, jednom domečku a jednom paloučku vám z jeviště Divadla v Dlouhé zahrají Martin Veliký a Peter Varga.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: