Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
12
dubna

Premiéra filmu Nanokam: výlet do biodiverzity - online

CityBee podporuje

zpět na výpis akcí
 

V rámci Dnů elektronové mikroskopie uvádí Hvězdárna a planetárium Brno unikátní premiéru filmu o tom, jak co zviditelňuje elektronová mikroskopie.

Začátek:12. 04. 21
Konec:19. 04. 21
Cena:Zdarma
Čas:00:00 - 12:00
Kategorie: kultura|kina, poznání| fauna a flora, ostatní

Podívejte se do zrcadla. Co vidíte? Svět nejrůznějších krajin s podivuhodnými výkyvy počasí? Hluboká údolí, nečekané praskliny, nedozírné pláně, vysoké hory, neprostupné džungle a kyselá jezera? Dravé šelmy, pasoucí se vegetariány nebo proměnlivé chiméry?

Že máte před sebou pouze vlastní tvář? Nenechte se mýlit! Průměrný člověk je hostitelem 100 biliónů bytostí s celkovou hmotností kolem čtyř kilogramů. Některé z nich jsou škodlivé – jedna jediná bakterie o hmotnosti 0,000 000 000 000 01 gramu zabije 100 000 gramů těžkého člověka. Drtivá většina z nich ale patří mezi kladné hrdiny – vyrábějí látky nezbytné pro naši existenci, přeměňují nám potravu do využitelné podoby, anebo se snaží držet zkrátka všechny naše nepřátele. Mikroskopické kreatury z mnoha říší kontrolují všechno, co děláme. Nemůžeme bez nich žít. Nikdy nejsme sami.

Představení NanoKam je výletem do fantastického království bakterií, nejpočetnějších organizmů na této planetě. Ale také do světa prvoků i hub, které nám vyrábí plísňový sýr, chléb či pivo. Stejně jako větších organizmů – třeba mšic a mravenců.

Zblízka uvidíme živočichy, jejichž armády projdou uchem jehly a jejichž vesmírem jsou naše těla. Poznáme neobyčejný svět buněk i virů. To vše díky unikátním vizualizacím založeným na reálných záběrech z elektronových mikroskopů.

Mapa po Praze

Tato akce má více míst konání po Praze

Další akce pořadatele:

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: